24 July 2015

Πορεία προς τον τοίχο - Συγνώμη!

του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη, Facebook, 29/6/2015

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (ο πρώην «Καιρός» και διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία»),  ο οποίος έγραψε και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές,  γράφει στο Facebook ένα συγκλονιστικό κείμενο για τα ψέμματα της κυβέρνησης. Εδώ τα δύο κείμενά του, με την άτονη γραφή του συγγραφέα:
Μετα και τις χτεσινες εξελιξεις γινεται ολο και πιο φανερο,  οτι δυο ειναι τα σεναρια:  Ειτε αυτοι που μας κυβερνουν ειναι ανοητοι και ανευθυνοι,  ειτε εξ αρχης ειχαν προγραμματισει να μην διαπραγματευονται στα σοβαρα,  ωστε μια μερα να εγκαταλειψουν το τραπεζι,  κατηγορωντας τους συνομιλητες τους για αδιαλλαξια (!) και να οδηγησουν τη χωρα στη δραχμη.  Προσχεδιασμενα.  Φυσικα για ολα θα φταινε οι ξενοι. Οπως στη Μικρασιατικη καταστροφη,  οπως στον εμφυλιο,  οπως στο '97, οπως το '67 και παει λεγοντας.  Οι εδω πολιτικες ηγεσιες ηταν παντα θυματα των ξενων μηχανορραφιων. Οι ιδιες ηταν παναγιες αγαθες.
Για μενα το παραμυθι του θυματος εχει τελειωσει. Μονο θυμα ειναι ο ελληνικος λαος, που θα πληρωσει και παλι το πανακριβο τιμημα των ψεμματων που του υποσχεθηκαν και τα οποια για μια ακομα φορα πιστεψε.
Ψεμμα πρωτο:  Υπηρξε τελεσιγραφο απο τους δανειστες στο Eurogroup.  Αυτο, με το οποιο καλειται ο λαος να ψηφισει. Την Παρασκευη το βραδυ, λιγο πριν το διαγγελμα του πρωθυπουργου η ελληνικη αντιπροσωπεια ηταν σε διαπραγματευση με υπο συζητηση την προταση τη δικη της και των δανειστων. Το βεβαιωνει ο Ελληνας αντιπροσωπος,  επικεφαλης της διαπραγματευσης, δυσθυμος γιατι η κυβερνηση μιλωντας για τελεσιγραφο τον αδειαζει!
Ψεμμα δευτερο:  Οι αντιπροτασεις των δανειστων ηταν τοσο βαρειες,  που η κυβερνηση δεν μπορουσε να τις αποδεχτει.  Η αληθεια ειναι οτι η διαπραγματευση συνεχιζοταν και, συμφωνα και με την ελληνικη τεχνικη αντιπροσωπεια, υπηρχαν συγκλισεις στο συνταξιοδοτικο και τον ΦΠΑ.  Η κυβερνηση λεει δεν εμαθε ποτε γι' αυτο!
Ψεμμα τριτο:  Το δημοψηφισμα ειναι η εκφραση της λαϊκης επιθυμιας.  Η αληθεια ειναι οτι το δημοψηφισμα ειναι η πιο δειλη πραξη που μπορει να εκανε μια κυβερνηση!  Πρωτα πρωτα γιατι δεν βαζεις ποτε εναν λαο να αποφασισει για κατι που θα του ειναι εξαιρετικα επωδυνο. Και θα του ειναι! Οποιο κι αν ειναι το αποτελεσμα. Τον λαο τον προστατευεις απο τα επωδυνα. Τις επωδυνες αποφασεις τις παιρνει η κυβερνηση. Γι' αυτο εκλεγεται. Οχι για να πινει μπυρες στα καφε του Συνταγματος. Και ξερω για τι μιλαω.  Δευτερον,  γιατι αν θελεις να πας στη δραχμη (που εκει στοχευε και στοχευει η κυβερνηση) το λες ευθεως και γενναια στο λαο εξ αρχης. Και του λες και τι τιμημα θα πληρωσει και τι ωφελη θα εχει (μετα απο 5-6 χρονια Ρουμανιας Τσαουσεσκου) που θα εχει.  Δεν πας μπαμπεσικα να του υφαρπαξεις μια πλειοψηφια για να λες μετα οτι εχεις την πλειοψηφια του λαου (χωρις εκλογες!). Γιατι αυτο γινεται τωρα.  Αποπειρα υφαρπαγης πλειοψηφιας για εξοδο απο το ευρω.
Ψεμμα τεταρτο. Οι ξενοι φταινε που κλεινουν οι τραπεζες και επιβαλλονται μετρα περιορισμου αναληψεων, οπως ειπε ο πρωθυπουργος στο χτεσινο του διαγγελμα. Η χρηματοπιστωτικη αναστατωση προκληθηκε απο την ξαφνικη και χωρις προειδοποιηση εγκαταλειψη του τραπεζιου των διαπραγματευσεων απο την ελληνικη κυβερνηση. Η οποια ηξερε ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα συμβει εξ αιτιας αυτης της της αποφασης.  Το ειχε περιγραψει ο ιδιος ο πρωθυπουργος το 2011, στηλιτευοντας την αποφαση του Γιωργακη να κανει δημοψηφισμα!  Υπαρχει καταγεγραμμενο σε κειμενο και σε βιντεο!  Και τι περιμενε δηλαδη η κυβερνηση; Οτι αυτοι που τους κατονομαζει νυχθημερον ως εχθρους της και βασανιστες του λαου θα ελεγαν "Μαλιστα, τι θελετε; Λεφτα και στηριξη; Βεβαιως, αλιμονο"; Η ελληνικη κυβερνηση ΩΦΕΙΛΕ να ειναι ετοιμη για καθε αντιδραση των δανειστων. Αυτη τους κατωνομαζε τοκογλυφους, απατεωνες και νονους (που ειναι). Πώς προστατεψε το λαο απο τις αντιδρασεις τους και τα νυχια τους;
Ψεμμα πεμπτο:  Τη Δευτερα μετα το δημοψηφισμα, το περηφανο οχι του λαου (σε τι ακριβως είπε όχι δεν μας εχει πει, δεδομενου οτι πιεσεις στη διαπραγματευση ηταν διαρκεις και οι δανειστες οι ιδιοι!) θα θριαμβευσει και θα καταλαβουν ολοι οτι δεν περνανε οι εκβιασμοι και τα τελεσιγραφα.  Μονο που δεν μας εξηγει κανεις πώς δεν θα περασουν οι εκβιασμοι και τα τελεσιγραφα, αφου κανεις ποτε απο τους δανειστες δεν αμφισβητησε οτι η ελληνικη κυβερνηση εκπροσωπει το λαο στο συνολο του!  Τι διαφορα θα τους κανει αν αντι για 42% η κυβερνηση εχει την αποδοχη του 51%!  Τι διαφορα θα κανει στη διαπραγματευτικη ικανοτητα της κυβερνησης; Καμιά.
Ψεμμα εκτο: Το περηφανο οχι του λαου θα δειξει σε ολους τους λαους της Ευρωπης (αλλα και του πλανητη), οτι οι λαοι δεν εκβιαζονται και δεν υποκυπτουν.  Αλλα, θα δειξει και στον ελληνικο λαο και στους ασχετους και ανοητους κυβερνήτες του, οτι ζουσε μεχρι σημερα χαρη στα ευρωπαϊκα κεφαλαια και δεν θα μπορει να ζει χωρις αυτα!  Οπως δεν μπορει να ζει απο αυριο με κλειστες τραπεζες, χωρις ευρωπαϊκα κεφαλαια.  Ακομα και με δραχμη καπου θα πρεπει να ειναι ενταγμενος, σε καποιο νομισμα ξενο,  σε καποια κεφαλαια.  Τα οποια θα βριζει μεν υπερηφανα, αλλα θα κατεβαινει στο δρομο για να τα διεκδικησει, επειδη δεν θα μπορει να ζει χωρις αυτα.
Ψεμμα εβδομο:  Οι δανειστες θελουν να ταπεινωσουν την αριστερη κυβερνηση γιαυτο υπονομευουν τις διαπραγματευσεις. Απο οσο ξερουμε, γιατι εδω ζουμε, οι δανειστες ταπεινωναν και τις προηγουμενες κυβερνησεις που δεν ηταν αριστερες. Και μαλιστα σκυλοβριζαν την κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου, επειδη δεν υπεγραφε τα επιθυμητα μετρα απο περυσι τον Ιουνιο μεχρι τον Ιανουαριο φετος, που σταλθηκε το μεηλ Χαρδουβελη, ως προταση διαπραγματευσης. Οχι ως τελικο κειμενο! Για να μην πουμε οτι εριξαν τον Γιωργακη.
Εμεις οι ιδιοι οι αρθρογραφοι εδω και 5 χρονια γραφαμε οτι οι δανειστες και τοκογλυφοι δεν εχουν πατριδα και θεο. Ξερουν μονο το χρημα και κανουν τα παντα για να το αυγατισουν. Αφου τα γραφαμε εμεις τα αναπαρηγαγαν και τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τα εκαναν και γραμμη τους. Τωρα ξεχασαν με τι κουμασια εχουν να κανουν; Αυτοι οι ιδιοι τους καταγγελαν ως τετοιους. Τωρα φωναζουν που οι τοκογλυφοι ειναι σκληροι;
Τι εκανες εσυ σαν κυβερνηση για να προστατεψεις το λαο απο την σκληροτητα τους; Εγδυσες την οικονομια και τα ταμεια,  εδω και 5 μηνες απο καθε ευρω, για να λες οτι διαπραγματευεσαι σκληρα, χωρις να καταθετεις ουτε έναν αριθμο επι 4 μηνες. Και μολις αρχισες δηθεν να τα βρισκεις και απειληθηκες να φτασεις σε συμφωνια επωδυνη και μνημονιακη, τα τιναξες ολα στον αερα (παντα οι ξενοι φταινε) για να σωσεις την αριστερη σου φυσιογνωμια. Αυτο εκανες! Πιο γενναια θα ηταν η παραιτηση. Ακομα πιο γενναιο θα ηταν ενα δημοψηφισμα με το ερωτημα: «Ευρω ή δραχμη». Αλλα, η γενναιοτητα σπανιζει πια.
Κακα τα ψεμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξερει οτι αριστερη πολιτικη παροχων χωρις γεματα ταμεια δεν γινεται. Γεματα ταμεια με ευρω δεν υπάρχουν. Θελει πολυ σκληρη δουλεια και γνωση. Και τα στελεχη του (με λιγες εξαιρεσεις) δεν ειναι συνηθισμενα σε τιποτε απο τα δυο. Η κυβερνηση παει τη χωρα στη δραχμη. Οι επιτροπες αμφισβητησης του χρεους στη Βουλη, η καταληψη υπουργειων απο στελεχη-οπαδους της δραχμης και η διαρκης υπομνηση οτι το νομισμα δεν ειναι φετιχ, σε συναρτηση με τη φυγη απο τις διαπραγματευσεις, δηθεν για να αποφασισει ο λαος, μαρτυρουν γι' αυτο.
Εμεις οι αγαθοι συνοδοιποροι δεν το βλεπαμε. Δεν βλεπαμε την ακροτητα της συνεργασιας με τον επικινδυνο ακροδεξιο Καμμενο. Δεν βλεπαμε την υπερψηφιση του πλεον διαπλεκομενου και ρουσφετολογου πολιτικου Πρ. Παυλοπουλου για Προεδρο της Δημοκρατιας. Δεν βλεπαμε την υποδειξη για το υπερευαισθητο καθηκον του Προεδρου της Βουλης, μιας εμπαθεστατης, απολυτως κομματικης και βαθεια αντιδημοκρατικης, με χαμηλο επιπεδο καβαλημενης συμπεριφορας βουλευτου. Δεν βλεπαμε τις αλλοπροσαλλες και ασυνδετες δηλωσεις και διαρκεις διαψευσεις υπουργων για καθε θεμα της αρμοδιοτητας τους (με εξαιρεση Κοντονη, Αποστολου, Βαλαβανη, Μαρδα, Βουτση, Πανουση, Σπιρτζη και ισως δυο αλλων). Δεν βλεπαμε τον στενο εναγκαλισμο του κομματος και της κυβερνησης με τα λουμπεν φασιστοειδη των Εξαρχειων. Δεν βλεπαμε, οτι το μονο εργο γινοταν απο τις οργανωσεις αλληλεγγυης και μαλιστα υπο τις δυσκολοτερες συνθηκες. Η κυβερνηση ετρεχε με ρυθμο Κατρουγκαλου. Απαλλασσοντας καθε κατεργαρη και απατεωνα και κηφηνα και μοιραζοντας υποσχεσεις στα πιο αθλια συνδικαλιστικα συμφεροντα του παρελθοντος.
Δεν βλεπαμε, οτι κανεις στην κυβερνηση δεν μιλαει για το μονο που χρειαζεται για να σωθει η χωρα: Δουλεια, σκληρη δουλεια, παρα πολλη δουλεια! Αυταπαρνηση και προσφορα στην πατριδα. Ποια; Ξεχασα. Η πατριδα ειναι φασιστικο ιδεολογημα και απορουμε πώς και επιτρεπεται ακομα να το χρησιμοποιει ενας απο τους συγκυβερνητες, που δεν εχει και μεγαλη σχεση μαζυ της. Ας ειναι καλα η περιουσια του στο εξωτερικο.
Εμεις που αφησαμε μεχρι σημερα τις οικονομιες μιας ζωης εδω στις τραπεζες για να ενισχυσουμε την πατριδα και που πιστευαμε οτι μια ευρωαριστερη κυβερνηση δεν θα εκανε ποτε ενα τετοιο εγκλημα σε βαρος του λαου, δεν το βλεπαμε. Εγκλημα, οχι γιατι η δραχμη ειναι καταστροφη. Αλλα, γιατι ο τροπος που γινεται οδηγει σε καταστροφη. Και οι ανθρωποι που το διαχειριζονται δεν εχουν διοικησει ουτε περιπτερο!  Ασχετοι θεωρητικαριοι και παιδια του κομματικου σωληνα οι περισσοτεροι. Πειρα πραγματικης ζωης και δουλειας μηδεν. Αποδεικνυονται κατωτεροι των περιστασεων, σπερνοντας επιπλεον και τονους προπαγανδιστικου ψεμματος για να καλυψουν τα αδικαιολογητα.
Επειδη, και εδω ειμαστε, αν δεν πιασει το σχεδιο δραχμη για οποιοδηποτε λογο και παραμεινει η χωρα στο ευρω, αυτοι οι ιδιοι κυβερνητες, αν δεν εχουν αποδρασει, θα υπογραψουν τετοιο μνημονιο που ο Σαμαρας θα φανταζει αριστερός σαν τον Μαο.
Οι ελαχιστες νουνεχεις φωνες μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι πολυ αδυναμες για να αποτρεψουν τα χειροτερα. Και οι λιγοι πραγματικα αξιοι, που κατεχουν κυβερνητικες θεσεις ειναι πολυ αδυναμοι για να αποτρεψουν το μοιραιο. Ο κοσμος που πιστεψε και που ακομα πιστευει οτι η ελπιδα ερχεται θα πληρωσει, οπως παντα, πανακριβα το τιμημα της ευκολοπιστιας του. Στην οποια συμβαλλαμε κι εμεις, οσοι συμβαλαμε. Συγνώμη!




Facebook, 24/7/2015

Ο Ελληνικος λαος συνωστιζεται για πεμπτη βδομαδα στις ουρες των τραπεζων για να απολαυσει την απολυτη ισοτητα, που επιφερουν και το κομμουνιστικο και το καπιταλιστικο συστημα στις λαϊκες μαζες όταν φτανουν στα ορια τους: Ιση αμοιβη για ολους και για ολες τις εργασιες: 60 ευρω.
Φυσικα, και στα δυο συστηματα εξαιρουνται οι εχοντες, οι πλουσιοι, από τους οποιους θα τα επαιρνε η πρωτη φορα αριστερα, οι οποιοι δεν χρειαζεται ουτε και τους βλεπουμε να συνωθουνται για το 60αρι. Τους τσακισε τα μουτρα η κυβερνηση, που τους εχει στριμωξει στη γωνια εδώ και 6 μηνες που (δεν) κυβερναει.
Το χειροτερο για το λαο είναι, ότι η πορεια προς την απολυτη οικονομικη καταστροφη είναι προδιαγεγραμμενη και μαλιστα όχι σε μακρυνο χρονικο διαστημα. Το μαρτυρουν όλα τα στοιχεια:
1. Η κυβερνηση δεν εχει ακομα συμφωνησει με τους δανειστες τη νεα χρηματοδοτηση της χωρας, χωρις την οποια δεν υπαρχει χωρα μη τριτοκοσμικη. Συμφωνια σημαινει συμφωνια στους ορους. Με δεδομενη την πληρη απουσια εμπιστοσυνης οι οροι θα είναι πολύ σκληροι για να τους αντεξει ακομα και μια μαϊμου αριστερα κυβερνηση σαν τη σημερινη. Ακομα κι αν τους δεχτει, δεν θα μπορεσει να τους εφαρμοσει.
2. Η κυβερνηση διατυμπανιζει ότι θα διαπραγματευτει με τους δανειστες καλυτερους ορους, την ωρα που δεν εχει καμια διαπραγματευτικη ισχυ. Καμια! Ποτε δεν ειχε και το απεδειξε η πραγματικοτητα. Χειροτεροι οροι σημαινει επιβολη μεγαλυτερης πειθαρχιας. Η κυβερνηση δεν μπορει να πειθαρχησει τον ασοβαρο Λαφαζανη και τον εχει αναγαγει σε πολιτικο παραγοντα με τις ανοητες εμπνευσεις του περι εφοδου και αιχμαλωσιων και αλλων παιδικων και θα πειθαρχησει τα ασυνδετα μελη της;
3. Η κυβερνηση εχει καταστρεψει σε 6 μηνες ολη (ολη!) την οικονομια της χωρας με τους χειρισμους της σε επιπεδο διαχειρισης των πορων της χωρας και των κεφαλαιακων αποθεματων ιδιωτων και δημοσιου. Καλυπτομενη πισω από μια δηθεν σκληρη διαπραγματευση, που το μονο που απεδειξε ηταν ότι δεν ειχε ιδεα ουτε με ποιους διαπραγματευοταν, ουτε τι διαπραγματευοταν, ουτε ποια ηταν τα οπλα της ουτε ποια τα ορια της, ουτε ποιες οι επιπτωσεις στην καθημερινη ζωη του λαου. Μεθυσμενος ταυρος σε υαλοπωλειο.
4. Για να ξαναχτιστει η οικονομια, οι τελευταιοι που χρειαζονται είναι οι κυριοι Τσακαλωτος, Δραγασακης, Σταθακης, Στιγκλιτς Μιγκλιτς και το κακο συναπαντημα. Η οικονομια χρειαζεται ανθρωπους που να την ξερουν στην πραξη. Να εχουν πειρα. Και κυριως συναισθηση της ευθυνης τους. Τετοιους δεν εχει παρουσιασει ως τωρα η κυβερνηση. Δεν εχει! Οι μονοι 2 που παραγουν εργο και ξερουν τι τους γινεται, δεν προερχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι καν υπουργοι. Προερχονται από το ΠΑΣΟΚ: Μάρδας και Σπίρτζης! Με ποιους θα κανει τη σοβαρη οικονομικη πολιτικη που χρειαζεται;
5. Η κυβερνηση διατυμπανιζει σε ολους τους τονους ότι δεν προκειται να αποδωσουν τα μετρα τα οποια θα συμφωνησει. Επομενως καλει το λαο να μην τα πληρωσει! Και τους υπουργους να μην σκιστουν για να τα εφαρμοσουν!
6. Οι υπουργοι της κυβερνησης διατυμπανιζουν σε ολους τους τονους, ότι δεν προκειται να εφαρμοσουν «αντιλαϊκα μετρα», αλλα θα στηριξουν το λαο στους δρομους. Μ' αυτή τη συλλογηιστικη θα τον στηριξουν συντομα στους πεντε δρομους.
7. Ακομα κι αν ηθελε η κυβερνηση, η συνθεση της, οι ανθρωποι που την αποτελουν, η πολιτικη τους βουληση και κυριως η ικανοτητα τους να μοιρασουν δυο γαϊδαρων αχυρα μαρτυρουν την αδυναμια της, την ανικανοτητα της να εφαρμοσει ένα οποιοδηποτε κυβερνητικο εργο. Οποιοδηποτε, όχι αυτό. Εκτος εκεινου των οργανωσεων αλληλεγγυης. Κι αυτό από λιγους ηρωικους εθελοντες, που είναι στα ορια τους.
8. Η κυβερνηση κυβερνα με τις ψηφους της αντιπολιτευσης! Επομενως, αυτοαποκαλειται αριστερα με τις πλατες της δεξιας! Αυτό το καραγκιοζοπαιχτηριο εχει συντομη ημερομηνια ληξης. Μονη λυση είναι οι εκλογες.
9. Εκλογες σημαινει διασπαση του ΣΥΡΙΖΑ και απωλεια των ψηφων της αριστερης πλατφορμας και ολων οσων από το λαο παγιδευτηκαν και ψηφισαν στο δημοψηφισμα, νομιζοντας ότι ετσι ενισχυουν μια αντιμνημνονιακη κυβερνηση.
10. Εκλογες σημαινει νεα πολιτικη ασταθεια και αβεβαιοτητα για τους δανειστες, με μια ακομα μη αυτοδυναμη κυβερνηση και με αγνωστη την αντοχη των κυβερνητικων συμμαχιων που θα δημιουργηθουν — επειδη στην Ελλαδα τα κομματα ενδιαφερονται περισσοτερο για την επιβιωση τους παρα για την επιβιωση της χωρας.
11. Οι δανειστες εχουν κοστολογησει την εξοδο της Ελλαδας από το ευρω σε 85-100 δις για τους προϋπολογισμους κυριως της Γερμανιας και της Γαλλιας.Το κοστος, όμως, της διαρκους δανειοδοτησης μιας μαυρης τρυπας, που δεν εχει κανενα ορατο μελλον ανακαμψης είναι μακροχρονια βαρυτερο. Με τη βεβαιοτητα κι ολας ότι τα λεφτα θα είναι δανεικα κι αγυριστα. Αυτος είναι και ο λογος που ο Σόιμπλε και οι Βορειοι δεν θελουν την Ελλαδα στο ευρω. Κι αυτος είναι ο λογος που θα την εξωθησουν προς τα εκει, αν δεν συμμορφωθει με τους σκληρους κανονες μιας ευρωπαϊκης νοοτροπιας που είναι κοινη σε ένα σκληρο νομισμα, ειτε κυριαρχουν οι δεξιοι ειτε οι σοσιαλιστες.
Οποιος θελει να αλλαξει την Ευρωπη εχει μονο εναν δρομο: Να ενταχτει και να παλαιψει απο κει με συμμαχιες. Το ειπαν ξεκαθαρα ο Ολαντ και ο Ρεντσι. Χωρος για φαντασιακους μπολσεβικους δεν υπαρχει. Και οι πραγματικοι μπολσεβικοι πρεπει να χτισουν την επανασταση με ιδρωτα και αιμα. Οχι με μισθους και επιδοματα του ελληνικου δημοσιου και του κομματος.
12. Το σημαντικοτερο: Καμια ελληνικη κυβερνηση και κυριως αυτή δεν εχει διαθεση να αλλαξει το ελληνικο αυθαιρετο και βιαιο σκορποχωρι, οπου το κρατος δικαιου και η δημοκρατια και η αξιοκρατια δεν εχουν ουτε θεση, ουτε αξια παρα μονο για να εκτοξευονται ως συνθηματα από τηλεορασεων και βηματων της απαξιωμενης Βουλης των Νεοελληνων.
13. Αυτή η κυβερνηση εκπροσωπει το πιο συντηρητικο, το πιο βαθυ και αντιπαραγωγικο κρατος και το πιο παλιο και διεφθαρμενο κομματι των συντεχνιων, που εγκατελειψαν το πλοιο του ΠΑΣΟΚ και πηραν το πλοιο του ΣΥΡΙΖΑ για να διαιωνισουν το ειδος τους. Απο κει στην πλειοψηφια του εγινε ο ΣΥΡΙΖΑ του 4%, ΣΥΡΙΖΑ του 36%. Δεν εγιναν οι Ελληνες ξαφνικα Αριστεροι. Πολλοι, κυριως νεοι, ειδαν πραγματικα αδολα μια ελπιδα να αχνοφεγγει. Αλλα, πολλοι μυριστηκαν διαιωνιση του κρατους και των λαμογιων του σαν βολεμενοι και καλομαθημενοι. Και προσετρεξαν. Και κρατανε ομηρο αυτοι ένα κομματι αδολων και αγνων Αριστερων μεσα στο κομμα. Ομηρο, γιατι ο πρωθυπουργος ηταν σαφης: «Να ενωσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικο του κοσμο». Καλως το νέο ΠΑΣΟΚ…
14. Ακομα χειροτερα: Μια ανεπαναληπτη και χυδαια για αριστερα και για τις προεκλογικες εξαγγελιες εφοδος γινεται στο ελληνικο δημοσιο, με απολυτως κομματικους και αναξιοκρατικους διορισμους σε ολους τους κλαδους. Παρα την υπογραφη της προσφατης συμφωνιας για αποκομματικοποιηση του δημοσιου! Κι ας ουρλιαζε η Αριστερα για χρονια για την κομματοκρατια στη διοικηση. Απλως δεν ηταν η δικη μας κομματοκρατια συντροφοι!
15. Με όλα αυτά τα δεδομενα, τιποτε δεν προκειται να αλλαξει προς το καλυτερο. Αντιθετως όλα θα αλλαξουν προς το χειροτερο. Και μετα την καταστροφη θα φταιν οι ξενοι! Οπως παντα! Ετσι μαθαινει ο νεοελληνας εδώ και δεκαετιες στο σπιτι του. Ποτε δεν φταιει αυτος. Αυτος είναι ανηλικο, αδυναμος, θυμα των αλλων, τι να κανει, εχει ο θεος, μαμα με βαρανε, γιατι ρε δασκαλε αντιμιλησες στο βλασταρι μας, σιγα μη δουλεψω για τοσο μεροκαματο (αλλα ζει από τη συνταξη του πατερα του) και παει λεγοντας.
Η διαρκης εξαπατηση
Δεν θα βαρεθω να λεω ότι δεν χρειαζονταν τα μνημονια για να αλλαξουν τα αυτονοητα στη χωρα. Ειναι ΠΡΟΣΒΟΛΗ που ξενοι ερχονται να ζητησουν και να επιβαλουν (!) αυτά που οι ελληνικες κυβερνησεις επρεπε να εχουν κανει από μονες τους για τους πολιτες τους εδώ και παρα πολλα χρονια. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! 
Όπως εχουμε πει κατ' επαναληψη το μεγαλο προβλημα της χωρας δεν είναι αν θα συμφωνησει η κυβερνηση (οποια κυβερνηση) με τους δανειστες για δανεια και μετρα εναντι των δανειων. Ολες οι κυβερνησεις εδώ και 5 χρονια εχουν συμφωνησει με τους δανειστες και ολες οι Βουλές εχουν ψηφισει τα επωδυνα μετρα, από τα οποια εφαρμοζεται μονο ο,τι εχει να κανει με μισθους, συνταξεις, θεσεις εργασιας (σχεδον μονο του ιδωτικου τομεα, με ελαχιστες εξαιρεσεις συμβασιουχων του δημοσιου! Αυτων που δεν εχουν ονοματεπωνυμο!) και φορολογια της μεσαιας ταξης και των πιο αδυναμων. Οι πλουσιοι γινονται σαν από θαυμα πλουσιοτεροι! Και οσοι προσφερουν λιγοτερο εχουν και τις πιο ασφαλεις θεσεις! Ωραια δημοκρατια...
Εκει τελειωνουν τα μνημονια και οι συμφωνιες που ψηφιζονται. Ολες οι κυβερνησεις χωρις εξαιρεση τρεμουν σαν το διαβολο το λιβανι μηπως και αγγιξουν το μεγαλυτερο και πιο διεφθαρμενο μπορντελο ολης της Ευρωπης (με μονη εξαιρεση την Αλβανια) που λεγεται ελληνικο κρατος, υπαλληλικες και επαγγελματικες συντεχνιες με προνομια, τοπικη αυτοδιοικηση, κλειστα προστατευομενα επαγγελματα που τα πληρωνουμε χρυσαφι, σκανδαλωδη συνταξιοδοτικα που δεν βγαινουν, σκανδαλωδη μεταχειριση σε κλαδους ολοκληρους, όπως είναι τα καυσιμα, τα καπνα, οι αγροτες (αυξηση εισοδηματος 26% από το 2008-2012!), οι φαρμακοποιοι, τα σουπερ μαρκετ, οι ακτοπλοοι, οι μεσαζοντες εμποροι, τα σωματεια πελατες των ταμειων του κρατικου στοιχηματος, οπου οργιαζει η διαφθορα, η ασυδοσια που απολαμβανουν επαγγελματικα και φορολογικα πληθος ελευθερων επαγγελματιων με προεξαρχοντες βουλευτες, γιατρους και δικηγορους (πρωτους και στη λιστα της φοροδιαφυγης), για να μη μιλησουμε για την πανεπιστημιακη καθηγεσια και τα πτυχια της, τα μαυρα μιας μεγαλης μεριδας δημοσιων λειτουργων και ολη τη μαστοριά, που δεν δηλωνει και δεν δινει και αποδειξη στη ζωη της, χωρις ποτε να καταδιωκεται!
Εργολαβοι, προμηθευτες και αποθηκαριοι και κάθε παρασιτο που ακουμπαει πανω στο ελληνικο δημοσιο εχουν φυσικα τη μεριδα του λεοντος στο τσιμπολογημα της φορολογιας των κορόιδων του ελληνικου λαου. Με καθοδηγητες τους μεγαλομετοχους των ελληνικων τραπεζων, που μοιρασαν και μοιραστηκαν εκατονταδες εκατομμυρια σε αντιπαραγωγικες κερδοσκοπιες, αντι να προωθουν την παραγωγικη μηχανη της χωρας. Στεναζουν οι Ελληνες μικροπαραγωγοι από τα βασανιστηρια της ελληνικης γραφειοκρατιας, τραπεζικης και δημοσιας.
Ολες αυτές οι συντεχνιες και άλλες που δεν φτανουν σελιδες ολοκληρες για να καταγραφουν, που δεν γεννηθηκαν υγειως, όπως οι αδερφες τους στην Ευρωπη, με αγωνες στα οδοφραγματα, αλλα με ρουσφετια ψηφοθηρικα και γλειψιματικα από τις κυβερνησεις, δεν είναι μονο, που εμποδιζουν κάθε προοδο και κοστιζουν ένα σκασμο λεφτα στο λαο, αλλα εχουν και την ισχυ να επιβαλλονται στο δρομο και στις τυφλεορασεις, με τις κραυγες που τους δινει το απυθμενο θρασος τής μεχρι τωρα προνομίας και της διαρκους επιβολης τους σε ολες τις κυβερνησεις-πάτρονές τους. Αφου καμια κυβερνηση δεν ειχε το θαρρος να τις αντιμετωπισει δυναμικα, να τις ξεκοψει από την ευνοιοκρατια και να τις ενταξει σε ένα κρατος δικαιου υπερ του λαου.
Επειδη, όλα αυτά τα διεφθαρμενα κυτταρα αυτου του καρκινοματος που λεγεται ελληνικο κρατος είναι ταυτοχρονα τα πνευμονια και οι ιστοι από τους οποιους σιτιζεται το ελληνικο πολιτικο συστημα και τα κομματα του. Χωρις καμια εξαιρεση. Καμια!
Καλυτερα να φυγει.
Ολο αυτό το μπορντελο, λοιπον, είναι ακομα ανεγγιχτο! Ειτε αφορα στη δημοσια ειτε στην ιδιωτικη του υποσταση. Δεν εχει αλλαξει σε τιποτε! Δεν εχει θιγει τιποτε επι της ουσιας και τιποτε δεν λειτουργει αξιοκρατικα και καθαρα σε οφελος του λαου, του απλου πολιτη! Η τελευταια εκθεση του Επιθεωρητη Δημοσιας Διοικησης Λ.Ρακιντζη είναι καθρεφτης ολων των παραπανω με ονοματεπωνυμα και διευθυνσεις. Και είναι κάθε χρονο και πιο μαυρη η εκθεση. Για τον επικερδη εναγκαλισμο της δημοσιας και της ιδιωτικης διαφθορας στον τοπο.
Ποιος θα βαλει χερι; Η κρατικολαγνα κυβερνηση; Οι απληστοι Ελληνες βιομηχανοι και κεφαλαιουχοι που στην πλειοψηφια τους βγαζουν τα κερδη τους εξω επενδυοντας εδώ τα λιγοτερα, οταν δεν πουλανε με υπερκερδη σε ξενους τις εταιριες τους; Οι ξενες πολυεθνικες που κανουν κρα να εξαφανισουν τους λιγους Ελληνες ανταγωνιστες τους, τους οποιους πολεμαει και το ιδιο το κρατος;; Η ΑΔΕΔΥ της συνενοχής και της συγκαλυψης ή η ΓΣΕΕ, η ΟΤΟΕ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, και όλα τα αλλα παιδια, που τρωνε σαν το σαρακι το παραγωγικο μελλον του τοπου (αν ειχε); 
Ποιος θα μετατρεψει αυτά τα εντομα σε πραγματικα συνδικατα εξω από κρατικοδιαιτες διαπλοκες και προθαλαμους πολιτικων και κομματικων εξουσιων;
Δημοκρατια θα πει κανονες. Αυτο ισως δεν το μαθαινουν ποτε οι νεοελληνες που ζουν με νομο την αυθαιρεσια, αλλα κλαινε και φωναζουν κάθε φορα που θιγεται η αυλη τους. Μόνο η αυλη τους! Ποιος θα τους βαλει και θα τους επιβαλει αυτους τους κανονες αν όχι η δημοκρατια. Αν όχι οι δημοκρατικα εκλεγμενες κυβερνησεις;
Αντ αυτου, οι κυβερνησεις των τελευταιων 5 χρονων εξανεμισαν την αιμορραγια του ελληνικου λαου και κατεστρεψαν τον μονο παραγωγικο τομεα, τον ιδιωτικο του τοπου για να πειραξουν το λιγοτερο δυνατο τους πελατες τους με ονοματεπωνυμο και τις συντεχνιες τους.Τη νομη της εξουσιας. Κι αυτή η κυβερνηση είναι όχι απλως θιασωτης αυτης της λογικης, αλλα είναι κατι παραπανω: Είναι ο θριαμβος των αντιπαραγωγικων νταβατιλιδικων συντεχνιων επι της τελευταιας 5ετιας. Νικησαν! Βγηκαν καθαρες. Ουτε οι Γερμανοι τους αγγιξαν ουτε οι Ελληνες ουτε οι Αμερικανοι. Ουτε καν οι Αληθινοι Αριστεροι της αξιοκρατιας.
Ειπαμε και το επαναλαμβανουμε: Το ελληνικο μορφωμα θελει γκρεμισμα και ξαναχτισιμο από την αρχη. Οποια πετρα του και να σηκωσεις βρωμαει. Αν η Αριστερα δεν ηρθε γι' αυτο δεν εχει λογο που ηρθε. Προκειμενου να καταστρεψει ΕΝΤΕΛΩΣ και την Ελλαδα και το ονομα της Αριστερας, καλυτερα να ξαναφυγει για τα εδρανα της αντιπολιτευσης και το δρομο. Να παραιτηθει. Και αφου κανει την αυτοκριτικη της με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ενηλικιωθει ας ξαναρθει. Για να χτισει. Οχι για να καταστρεψει, όπως τωρα.
Γιατι, αν μεινει θα είναι πρωτη και τελευταια φορα αριστερα...