05 May 2012

Ο πρεζάκιας υπερασπίστηκε τα «ιερά και όσια»...

Κούγιας: «Τους σκότωσε γιατί βεβήλωσαν τα ιερά και τα όσια του νησιού του...»
Newsit, 4/5/2012
Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε μαζί με τον Λέσβιο δικηγόρο Στρατή Ηλιογραμμένο, την υπεράσπιση του 39χρονου φερόμενου ως δράστη, του διπλού φονικού στα Κεραμειά. Όπως διαβάζουμε στο lesvosnews.gr ο κ. Κούγιας βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη, όπου το μεσημέρι ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, για να απολογηθεί για τις δολοφονίες που κατηγορείται.
Στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε η υπεράσπισή του, ο φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού αφού ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των δύο θυμάτων, αιτιολογώντας τις πράξεις του, είπε ότι "έχει μεγάλη πίστη στο Θεό και στους Αγίους" και αναφέρθηκε σε περιστατικό του τελευταίου του παιδιού, το οποίο είχε τάξει στον Ταξιάρχη του Μανταμάδου και του είχε δώσει και το όνομά του.
Όταν έμαθε για την κλοπή των αφιερωμάτων από τη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πληροφορήθηκε ότι ανάμεσα στα μέλη που έκαναν τη διάρρηξη, ήταν και ο ένας εκ των δύο θυμάτων, τον οποίο γνώριζε, αφού τον προμήθευε με ινδική κάνναβη, λόγω του ότι ήταν χρήστης.
Του ζήτησε, όπως αναφέρει στο υπόμνημά του, να επιστρέψει τα αφιερώματα στο Μοναστήρι, διαφορετικά θα ενημέρωνε την αστυνομία. Τη νύχτα που συνέβη το διπλό φονικό, είχαν δώσει ραντεβού στην γέφυρα του "Κλεφτέλη".
Η μοιραία νύχτα
Το θύμα πήγε με το αυτοκίνητό του και συνάντησε τον φερόμενο ως δράστη. Μαζί πήγε και ένας φίλος του, Αλβανικής καταγωγής.
Εκεί σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του κατηγορουμένου, το θύμα του έδωσε δύο κιλά χασίς με σκοπό να τον αποτρέψει να πάει στην αστυνομία και του ξεκαθάρισε ότι τα κλοπιμαία, δεν θα τα επέστρεφε.
Τότε ο κατηγορούμενος του είπε ότι θα πάει στην αστυνομία, για να τον καταδώσει.
Αμέσως το θύμα έβγαλε από τη ζώνη του το όπλο του και του είπε:
"Δεν θα προλάβεις, γιατί δεν θα ξημερωθείς…το ίδιο και τα παιδιά σου" και τον σημάδεψε απειλητικά με το όπλο του, ενώ ο Αλβανός του φώναξε:
"Ρίχτου του...να τελειώνουμε"
Τότε ο κατηγορούμενος όπως υποστηρίζει, θόλωσε, έβγαλε από το μπουφάν του το όπλο του, πυροβόλησε προς το μέρος τους και τους είδε να πέφτουν στο έδαφος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Ο πιστός στο θεό και τους αγίους, εκτός του ότι έπαιρνε πρέζα, οπλοφορούσε κιόλας... Τέτοια εμπιστοσύνη είχε στο θεό και στους αγίους και τόσο αγωνιούσε να πάει γρήγορα δίπλα τους... έστειλε δοκιμαστικά πρώτα τους άλλους που δολοφόνησε!