04 May 2012

Η εκκλησία στο φυσικό της ρόλο...

Αφορίζει υποψηφίους ο Αμβρόσιος
TA NEA, 2/5/2012

Σε μία άνευ προηγουμένου παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, προχώρησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος καλώντας τους πιστούς και τους κληρικούς να μην ψηφίσουν βουλευτές που κατά την κρίση του εχθρεύονται την Εκκλησία.

Σε κείμενο του που δημοσίευσε προχθές στο προσωπικό του blog ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει ότι «μερικά πολιτικά σχήματα, αλλά και ωρισμένα πολιτικά πρόσωπα περιφρονούν και ταπεινώνουν τον Ελληνα παπά».

Στη συνέχεια, παραθέτει πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής που κατά την άποψή του έχουν κρατήσει στο παρελθόν στάση εχθρική προς την Εκκλησία, τονίζοντας ότι οι κληρικοί θα πρέπει να τα προσέξουν όταν θα πάνε στις κάλπες. Συμπτωματικό ή όχι πάντως όλοι οι πολιτικοί προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς.

Τα πρόσωπα που αναφέρει ο κ. Αμβρόσιος είναι η καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Θάλεια Δραγώνα, ο Νίκος Τσούκαλης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Σηφουνάκης. Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας καταγγέλλει πως ο μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να υποστηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο της ΝΔ στην περιοχή.