25 April 2012

Κλασικός αντιδραστικός ο Αντωνάκης...

Να απενοχοποιηθούν έννοιες, όπως ο Θεός, η πατρίδα και η επιχειρηματικότητα ζήτησε ο Αντ.Σαμαράς


Τη δέσμευσή του για μια εθνική πολιτική για τον πολιτισμό υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, στον χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. 

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους ανθρώπους του πνεύματος να σταθούν μπροστά του και όχι δίπλα του, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι αυτόφωτοι. Ζήτησε από τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να βοηθήσουν, έτσι ώστε να απενοχοποιηθούν όροι και έννοιες, όπως είναι η πατρίδα, ο Θεός, η επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη και η ασφάλεια, λέγοντας πως «ο κόσμος πιστεύει περισσότερο σε εσάς από ό,τι στους πολιτικούς και σας καλώ να δείξετε αλληλεγγύη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε την πρότασή του για ένα ενιαίο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πολιτιστικό πάρκο στην περιοχή από το Αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι το Πολυτεχνείο, έργο που, όπως είπε, μπορεί να γίνει με χορηγίες. Παράλληλα, χαρακτήρισε ψεύτικο το δίλημμα μεταξύ προοδευτικής ή συντηρητικής ατζέντας και ζήτησε τη σύνθεση, την οποία θεωρεί εφικτή.

Την Πέμπτη, θα παρουσιάσει, στο Ζάππειο, τις προτάσεις του για τη διακυβέρνηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στη Σπάρτη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ναι, δεν υπάρχει συντηρητικός και προοδευτικός! Όποιος κατεβαίνει με συνθήματα του μακαρίτη Αβέρωφ, μπορεί να είναι και προοδευτικός, αν και ο Μετσοβίτης καιροσκόπος ήταν και τίποτα συγκεκριμένο... Και είναι ενδιαφέρον ότι θεός, πατρίδα, επιχειρηματικότητα, κέρδος κτλ. κτλ. χρειάζονται «απενοχοποίηση»... Ποιος τα δυσφήμισε άραγε τόσες δεκαετίες και απαιτείται τώρα ρεκτιφιέ;