25 January 2012

Γι' αυτό ενοχλεί η καύση νεκρών...

megatv.com, 24/1/2012

Εντολή Ιερώνυμου σε ιερείς για φιλανθρωπία από τα "τυχερά" νεκροταφείων...


Την απαίτηση του να βοηθήσουν το ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής που φιλοξενεί παιδιά με σύνδρομο Ντάουν εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους ιερείς των κοιμητηρίων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος όταν πληροφορήθηκε τη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν ορισμένοι κληρικοί που έδωσαν την εισφορά τους, δεν δίστασε να τους πεί: "ή εσείς ή εγώ", τονίζοντας ότι η πολιτική της φιλανθρωπίας είναι για εκείνον μονόδρομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος βράβευσε τους κληρικούς που προσέφεραν από τα "τυχερά" τους και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 270.000 ευρώ.

Με γνωστό ότι η υπηρεσία σε κοιμητήρια είναι προνομιακή, αφού θεωρείται ότι αυτοί οι κληρικοί εισπράττουν περισσότερα "τυχερά", ο κ. Ιερώνυμος αποφάσισε οι ιερείς να εναλλάσονται σε αυτές τις θέσεις ώστε να μην υπηρετούν για χρόνια οι ίδιοι.

Ο Αρχιεπίσκοπος όμως αναφέρθηκε και στα προβλήματα που απασχολούν την πατρίδα μας, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Χρειάζεται φώς, περισσότερο φώς, όχι κρυψίνοια, απιστία, εγωγϊσμός που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Δεν χρειάζεται πανικός".
Βρε βρε τι μαθαίνουμε -όχι πως δεν το ξέραμε, βέβαια- ότι "η υπηρεσία σε κοιμητήρια είναι προνομιακή, αφού θεωρείται ότι αυτοί οι κληρικοί εισπράττουν περισσότερα τυχερά..." Γιατί να συμφωνήσουν λοιπόν με την καύση νεκρών, η οποία δεν αφήνει κανένα τυχερό; Υπέρ των (εισπρακτικών) παραδόσεων λοιπόν οι "άγιοι" πατέρες του εκκλησιαστικού μηχανισμού...