18 December 2011

Ο ιμάμης του θεού και η μαφία

Όλοι οι Τούρκοι γνωρίζουν το χαρακτηριστικό πρόσωπο του Cübbeli Ahmet Hodscha, ενός τηλεοπτικού ιεροκήρυκα του μωαμεθανισμού που ασχολείται με τα πάντα, αλλά κυρίως με τη σεξουαλική ζωή των πιστών. Το κοσμικό όνομά του είναι Ahmet Mahmut Ünlü και κατάγεται από την περιοχή Φατίχ της Κων/πολης. Το φέσι της προσευχής στέκεται ψηλά στο μέτωπο του χότζα, τα μάτια του πίσω από τα γυαλιά είναι σαν μικρά κουμπιά και το γένι κάτω από το σαγόνι σαν ψεύτικο, αποκριάτικο... γενικά μια συμπαθητική φιγούρα!

Αυτά δίνουν μια επαρκή περιγραφή του «δάσκαλου Αχμέτ με το χιτώνα», ο οποίος δεν άφησε ποτέ τηλεοπτική κάμερα αναξιοποίητη κι έτσι έγινε ο σημαντικότερος θρησκευτικός αστέρας και εκπρόσωπος των συντηρητικών Τούρκων μουσουλμάνων.

Οι ηθικοπλαστικές εντολές του έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης και ανάλυσης από πιστούς μωαμεθανούς και στόχος γελοιοποίησης από τους μορφωμένους και άθεους Τούρκους: «Οι γυναίκες είναι ο αγρός των ανδρών για καλλιέργεια», «Τις ημέρες της νηστείας δεν επιτρέπεται να πλένουν τα δόντια τους οι πιστοί, μπορούν όμως να ρίχνουν κολλύριο στα μάτια», «Η γυναίκα επιτρέπεται να βγάζει τρίχες από το πρόσωπο, μόνο αν φυτρώνουν ανάμεσα στα φρύδια και δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για άνδρα» και άλλα παρόμοια.

Το σύνολο της διδασκαλίας του ιμάμη περιέχεται σε CD και βιντεοταινίες, τα οποία πωλούνται με αρκετά κέρδη σε κάθε ενδιαφερόμενο πιστό. Ο ίδιος διαθέτει δε ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό, καθώς επίσης διάφορα περιοδικά.

Για τους μεν είναι ο Αχμέτ μια σεβαστή θρησκευτική προσωπικότητα, για τους δε πρόκειται για μια αστεία φάτσα, για την οποία κυκλοφορούν πολλά ανέκδοτα. Όμως αποδείχθηκε ότι ο ιμάμης δεν ήταν μια περίπτωση άκακου πιστού ανθρώπου...

Αρχικά κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του από το έτος 2006, στις οποίες ο ηθικολόγος Αχμέτ φαίνεται ημίγυμνος σε δημόσια παραλία, συνοδευόμενος από άγνωστες γυναίκες αυστηρά τυλιγμένες σε μαντήλες και πανωφόρια - ξαπλωμένες στον ήλιο, δίπλα στον ιμάμη. Θα τις έχει μαζέψει για διδασκαλία, σκέφτηκαν οι δικοί του... Άλλες πάλι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με τον χότζα επάνω σε τζετ σκι τον έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή στους οπαδούς του, όμως το βίντεο που δείχνει κάποιον, ο οποίος μοιάζει εντυπωσιακά στον Αχμέτ και ερωτοτροπεί ολόγυμνος στο κρεβάτι με κάποια κυρία που δεν ήταν καμία από τις συζύγους του, άρχισε να καταρρακώνει το κύρος του.

Ο ιμάμης διαμαρτυρήθηκε ότι κάποιοι εχθροί του και βεβαίως άθεοι δημιουργούν πλαστές εικόνες, μοντάρουν ταινίες κτλ. για να τον διαβάλουν, όμως αυτά δεν βοήθησαν πολύ... Μια καχυποψία άρχισε να περιφέρεται και πάνω εκεί, πριν από μερικές εβδομάδες συνελήφθη απρόβλεπτα ο Αχμέτ και έκτοτε κρατείται. Η εισαγγελία δεν ενδιαφέρθηκε, βέβαια, για τις σεξουαλικές επιδόσεις του ιεροκήρυκα, ούτε για τυχόν αλλοίωση του θεϊκού μηνύματος, αλλά για σχέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα, εκβιασμοί, προαγωγή και πλασάρισμα γυναικών για σεξουαλικά όργια κ.ά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο χότζας μόνο τους τελευταίους 5 μήνες βρισκόταν στο ερωτικό κρεβάτι με επτά διαφορετικές γυναίκες από διάφορες χώρες, Μαρόκο, Καζαχστάν, Ουσμπεκιστάν κ.ά., όλες ευσεβείς μουσουλμάνες, εννοείται, τις οποίες του προμήθευαν άνθρωποι του θρησκευτικού περιβάλλοντος. Πάντως, προς τιμήν του Αχμέτ, οι γυναίκες που έμπαιναν στο ερωτικό δωμάτιο, όπως φαίνεται στις βιντεοταινίες, ήταν ντυμένες με μια  ολόσωμη μπούρκα, την οποία στη συνέχει απέβαλαν για να φανεί το λαμπερό κορμί τους... Μια γαργαλιστική σκηνοθεσία μωαμεθανικής ευσέβειας και ερωτικής έκπληξης που επινοήθηκε από τον ιεροκήρυκα του Αλλάχ.

Στην Τουρκία άρχισαν συζητήσεις για το ρόλο των ιεροκηρύκων του προφήτη και για την υποκρισία τους, οι οποίες συζητήσεις δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνες που γίνονται σε χριστιανικές χώρες για τους άγαμους ιερείς και τις δραστηριότητές τους.

Όμως, η ιστορία με τον Αχμέτ έχει κι άλλες λεπτομέρειες, αρχικά φαιδρές, αργότερα επικίνδυνες: Κάποτε μάλωνε ο ιμάμης όσους μουσουλμάνους έχουν χριστιανούς ή εβραίους για οικογενειακούς φίλους, πριν 11-12 χρόνια κατηγορούσε τους άπιστους και άθεους Τούρκους ως υπαίτιους για το σεισμό που έστειλε ο Αλλάχ στο Ισμίτ (Νικομήδεια, με σχεδόν 20.000 νεκρούς). Η Μπάρμπι είναι ένα πορνίδιο μινιατούρα, λέει ο ιμάμης, και δεν επιτρέπεται να δίνεται στα παιδάκια για παιχνίδι, ο αυνανισμός απαγορεύεται μεν, αλλά επιτρέπεται μόνο λίγες φορές σε άνδρα, αν αυτός έχασε τη γυναίκα του (θάνατος, διαζύγιο, μοιχεία), και μόνο μέχρι να βρει άλλη γυναίκα...

Όσο εύκολα παρακολουθούσε όμως ο Αχμέτ τις γυναίκες και έβγαζε ηθικολογίες γενικής χρήσης ή τις αξιοποιούσε στο κρεβάτι του, τόσο ατυχής ήταν με τους στενούς συνεργάτες του. Ένας προσωπικός φρουρός του βιντεοσκοπούσε τα ερωτικά παιχνίδια του «δάσκαλου» με τις μπουρκοφόρες κυρίες και άρχισε να τον εκβιάζει...

Αυτό ήταν οπωσδήποτε αδιανόητο για τον μεγάλο πιστό, ο οποίος κάλεσε τη διαβόητη τούρκικη συμμορία Karagümrük για να συνετίσουν τον εκβιαστή. Πάνω εκεί που έπεσαν οι πρώτες σφαλιάρες στον τέως συνεργάτη, επενέβη η Αστυνομία και συνέλαβε όλη την παρέα, με τον Αχμέτ επικεφαλής.

Η αστυνομία δεν παρακολουθούσε, βέβαια, τον ιμάμη αλλά τη συμμορία Karagümrük και μέσα στα άλλα έπεσαν επάνω στην ιστορία εκβιασμού και στο συμβόλαιο του ιμάμη με τους μαφιόζους για προστασία του... Αργά ή γρήγορα θα κυκλοφορήσουν οι βιντεοταινίες του Αχμέτ και στο Internet, αν δεν υπάρχουν ήδη...