27 October 2011

Τεράστια περιουσία με πορνογραφήματα

Η εταιρία «Weltbild» (παγκόσμια εικόνα) είναι ο μεγαλύτερος διακινητής βιβλίων στο γερμανόφωνο χώρο και ανήκει κατά 100% στην καθολική εκκλησία της Γερμανίας. Εδώ και λίγες εβδομάδες μπήκε όμως η εταιρία στο μικροσκόπιο των ερευνητών, αφού το ειδικό έντυπο του εκδοτικού χώρου «buchreport» ανακοίνωσε ότι μεγάλο μέρος των διακινούμενων βιβλίων είναι πορνογραφικού περιεχομένου.

Προσωπικά, δεν έχω καμία αντίρρηση να διακινούνται και τέτοια βιβλία, εφόσον δεν προτρέπουν σε παράνομες πράξεις (π.χ. παιδεραστία κ.λπ.) Αυτό που ενδιαφέρει εδώ είναι όμως η υποκρισία των «άγιων πατέρων», οι οποίοι αναθεματίζουν από άμβωνος τα πορνογραφικά έντυπα, τα οποία ταυτόχρονα διακινεί η εταιρία τους. Θα μου πείτε, κάτω από τον άμβωνα κάθονται πλέον μόνο γερόντια, τα οποία, ακόμα κι αν ακούν και βλέπουν,  είναι επιδεκτικά για αναθεματισμούς και καταγγελίες της δήθεν κοινωνικής παρακμής.

Τίτλοι των βιβλίων: Σεξ για ικανούς, Η δικηγόρος-πόρνη, 
Σχολείο για τσούλες, Το μπαρ των πουλιών 

Η πρώτη δικαιολογία που ψέλλισαν οι υπεύθυνοι του καθολικού βιβλιοπωλείου ήταν, ότι το φίλτρο απομόνωσης πορνογραφικών εντύπων που είχαν τοποθετήσει στα προγράμματα του υπολογιστή τους απέτυχε κι έτσι πέρναγαν χωρίς δυσκολία οι παραγγελίες πορνογραφημάτων. Φυσικά, ουδέποτε τοποθετήθηκε φίλτρο διαχωρισμού, αφού εξ αρχής η μονάδα είχε σαφείς κερδοσκοπικούς στόχους.

Όμως, ομάδες ταλιμπανών καθολικών δηλώνουν ότι βγάζουν ανακοινώσεις εδώ και 10 χρόνια για να καταγγείλουν τη διακίνηση πορνογραφικών βιβλίων από τον βιβλιοπωλείο τους, το οποίο «μόνο το λόγο του θεού θα έπρεπε να διακινεί». Στην πραγματικότητα, τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει η καθολική εκκλησία μερικές εκατοντάδες εκατομμμύρια € για να αναπτύξει τις εργασίες αυτού του βιβλιοπωλείου και θα ήταν τρελός όποιος διακινδυνέψει να πέσουν αυτά τα χρήματα στον έλεγχο θεόπληκτων ηθικολόγων.

Έτσι εξηγείται πανεύκολα, γιατί αναδεικνύονται και σ' αυτή την εκκλησία σε ανώτατες θέσεις θρησκευτικά αδιάφοροι άνθρωποι, οι οποίοι πρεσβεύουν τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που λένε στις θείτσες στο ακροατήριό τους. Κύρια δουλειά τους είναι η διαχείριση του πλούτου με πάσης μορφής εμπόριο, κατασκευές και υπηρεσίες. Το ότι αναγκάζονται να φοράνε όλη μέρα μαύρες κελεμπίες και να μουρμουρίζουν προσευχές, ελάχιστα τους ενοχλεί... Το βράδυ φοράνε το κουστούμι τους και πάνε με τις κυρίες του φιλόπτωχου ταμείου σε νυχτερινά κλαμπ για ψυχαγωγία - με το «χρήμα του θεού» στην τσέπη, εννοείται!