17 July 2011

«Δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός»

Η αποκάλυψη του Νίκου Παπανδρέου για τον αδερφό του


Newsbeast.gr, 17/7/2011

Την αποκάλυψη ότι δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός έκανε ο Νίκος Παπανδρέου για τον αδερφό του, μιλώντας στους New York Times, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα για την οικογένεια Παπανδρέου.

Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Αν θέλετε να κάνουμε ψυχανάλυση, τα παιδιά που τους λείπουν οι πατεράδες τους θέλουν να είναι αρεστά και αυτό σημαίνει ότι δεν συγκρούονται. Και αν δεν σου αρέσει η σύγκρουση, τότε είναι δύσκολο να δίνεις εντολές».

Συγκρίνοντας τον με τον πατέρα του, Ανδρέα, είπε: «Θα μπορούσε να το είχε “πουλήσει” καλύτερα, αλλά την ίδια στιγμή θα έλεγε “Ω Θεέ μου, αυτοί οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους”».
Φυσικά δεν ήθελε! Θυμάστε εσείς να έβαλε υποψηφιότητα για αρχηγός κόμματος; (τότε που πλακωνόταν με τον Μπένυ) Φυσικά όχι! Θυμάστε εσείς να ζήταγε από τον παχύδερμο Κωστάκη εκλογές; Ποτέ! Θυμάται κανείς να κατέβηκε o Τζέφρυ υποψήφιος στις εκλογές και να έταζε λεφτά; Ουχί! Όλα ψέματα... Aυτός είχε το γνώθι σ' αυτόν, ήξερε πόσο χαζός είναι και δεν ήθελε να ανακατευτεί με τίποτα... Mε το ζόρι τον κάνανε πρωθυπουργό κι αυτός υποχώρησε και δέχτηκε! Να μην του ζητάμε τώρα και τα ρέστα, ε;