24 February 2011

Κρυμμένο αλκοόλ στην Kόκα-Kόλα


Ένας μουσουλμάνος, κάτοικος στο Ισραήλ, υπέβαλε μήνυση κατά της θυγατρικής της εταιρίας Κόκα-Κόλα και ζητάει αποζημίωση 33 εκατ. $, επειδή στο αναψυκτικό που αγόραζε όλα αυτά τα χρόνια περιέχεται αλκοόλ.

Μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε το μυστικό της σύνθεσης αυτού του ποτού που κρυβόταν για 125 χρόνια. Ο ιστότοπος thisamericanlife.org έγραψε ότι σε άρθρο μιας παλιάς αμερικάνικης εφημερίδας αναφέρεται η σύνθεση της Κόκα-Κόλα και σ' αυτή συμπεριλαμβάνεται κάποια μικροποσότητα αλκοόλ.

Ο μουσουλμάνος μηνυτής έπινε, λέει, όλα αυτά τα χρόνια το αναψυκτικό, όντας βέβαιος ότι ακολουθεί πιστά τις εντολές του Κορανίου. Τώρα «πέφτει από τα σύννεφα» μαθαίνοντας ότι όλη η μέχρι τώρα ζωή του ήταν ένα κύλισμα στο βούρκο της αμαρτίας, αφού έπινε μαζί με όλα τα σκουπίδια που περιέχει η Κόκα-Κόλα, και αλκοόλ.

Εννοείται ότι θα ακολουθήσουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες όμοιες μηνύσεις, γιατί όλοι οι μουσουλμάνοι του Ισραήλ έπιναν επίσης Κόκα-Κόλα και θα πάνε σούμπιτοι στη μουσουλμανική κόλαση.
Προσωπικά αγνοώ αν ταυτίζεται αυτή η κόλαση με την αντίστοιχη των χριστιανών και των ιουδαίων, πάντως είναι αστειότατο κάθε μονοθεϊστική θρησκεία να έχει δικούς της νόμους και κανόνες, ενώ ο θεός είναι, όπως λένε, ένας... Ήδη οι αντιφάσεις μεταξύ των επιταγών αυτών των θρησκειών δείχνουν ότι καθένας μαγειρεύει το δικό του θεό, όπως τον βολεύει.

Παλιά ήταν εύκολο αυτό, γιατί οι άνθρωποι δεν έρχονταν σε επαφή με συνανθρώπους από άλλους λαούς, οπότε όλα εξελίσσονταν στο πλαίσιο της ομοιομορφίας. Τώρα με την διευρυνόμενη παγκοσμιοποίηση, όλα αυτά τα φούμαρα καταρρέουν, μαζί με καθεστώτα και θρησκευτικές αντιλήψεις... Γι' αυτό όλοι οι πνευματικοί διάδοχοι του Χριστόδουλου αναφέρονται διαρκώς  στην "καταραμένη παγκοσμιοποίηση", όπως έλεγε με επιτηδευμένο σπάσιμο στη φωνή και ο πνευματικός τους πατέρας!

Εγώ πάντως θα καταδίκαζα τον διαμαρτυρόμενο μουσουλμάνο σε αποχή από κάθε αναψυκτικό τύπου Κόλα και σε υποχρεωτική κατανάλωση μερικών καραφιών ούζου, τσικουδιάς ή Schnaps για να ξελαμπικάρει ολίγον!