21 August 2010

Αγιασμός αρχαιολογικού μουσείου από παπά!

Κάτι σαν "το υπόγειο στην ταράτσα"...

(Ελευθεροτυπία, 17/8/2010)

Στον υπουργό Πολιτισμού απευθύνεται με επιστολή του ο κ. Ευάγγελος-Απολλώνιος Γκόγκος:

Κύριε υπουργέ, 
Άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε κωμικό και απωθητικό θέαμα στα εγκαίνια του νέου μουσείου της Θάσου. Τηρώντας τις μεσαιωνικές παραδόσεις (όπως άλλοτε και ο προκάτοχός σας κ. Αντώνης Σαμαράς) καλέσατε τον επικεφαλής ιερέα ρασοφόρο της περιοχής και εκπρόσωπο της εξ Ιουδαίας χριστιανικής θεοκρατίας να εγκαινιάσει το νέο μουσείο, δηλαδή να ευλογήσει κατά τις αντιλήψεις τους τα ελληνικά δημιουργήματα που έχουν διασωθεί από την μήνιν των ομοφρονούντων προγόνων του - αμείλικτων διωκτών κάθε ελληνικού στοιχείου.

Πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική πολιτεία ανέχεται ακόμη αυτούς που επί 16 αιώνες πολέμησαν με μίσος την ελληνική σκέψη και κατέστρεψαν με ιδιαίτερο ζήλο και μανία τα ωραιότατα μνημεία και έργα αρχαιοελληνικής τέχνης και τους καλεί παγίως να εγκαινιάζουν αυτοί και κανείς άλλος τους χώρους διαφύλαξης και προβολής των μνημείων ή των σπαραγμάτων αυτής (και μάλιστα σε μια εποχή που η χριστιανοορθοξία είναι απούσα από την προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα).

Και ρωτάμε: Θα συνεχίσετε και εσείς ως νέοι κρατούντες τη στρατηγική αυτή ή θα κάνετε τις απαραίτητες εκείνες θεσμικές τομές και αλλαγές που θα κάνουν το λαό να αναπνεύσει, τις μειοψηφίες να ανακουφιστούν και την καθημερινή ζωή του τόπου μας να εξελίσσεται χωρίς αγκυλώσεις;»
Ο κ. Γκόγκος κάνει λάθος ως προς την αξιολόγηση του νυν υπουργού πολιτισμού, θεωρώντας ότι ο Γερουλάνος είναι απελευθερωμένος διανοούμενος και σοσιαλιστής. Φαίνεται, τα γένια και το μπλουτζήν παντελόνι μπερδεύουν μερικούς. Ακριβώς ίδιος είναι με τον προηγούμενο και τον προπροηγούμενο, τον Σαμαρά και τον Βουλγαράκη, παπαδοπαίδια όλοι τους, οπότε ορθώς κινήθηκαν στην ίδια γραμμή. 
Οι άλλοι έφεραν κρυφά ένα παπά και έκανε αγιασμό στο μουσείο της Ακρόπολης, παρά την παγκόσμια κατακραυγή για τις διαχρονικές αθλιότητες των χριστιανών -παλαιότερα να καταστρέφουν ελληνικά ιερά και τώρα να αρνούνται το γεγονός και να λογοκρίνουν το βίντεο του Γαβρά- θα υποχωρήσουν αυτοί στην περίπτωση της Θάσου; Τη στιγμή μάλιστα που παρασημοφορείται ο μέεεγας σοσιαλιστής αρχηγός Γιωργάκης... Πού πάτε κ. Γκόγκο μου, ξέρετε τι θα πει σοσιαλισμός;