08 August 2009

Μαρτυρίες κειμένων...

Θεοδοσιανός Κώδικας (όλα τα αυτοκρατορικά διατάγματα από το 312 μέχρι το 438 μ.Χ.)

Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Ρουφίνο, έπαρχο Πραιτoρίου, έτος 395:

Κανείς δεν θα έχει ποτέ δικαίωμα να επισκεφθεί ναούς ή ιερά, όπου κι αν βρίσκονται, ή να τελέσει μιαρές θυσίες. Συνεπώς, ας μην προσπαθήσει κανείς να απομακρυνθεί απ' το δόγμα της Εκκλησίας. (=είχαν αρχίσει αποσκιρτήσεις απογοητευμένων από το χριστιανισμό) Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες που θεσπίσαμε Εμείς πρόσφατα, και να μην τολμούν να παραβλέψουν τα διατάγματα των παλαιών αυτοκρατόρων που αναφέρονται στους αιρετικούς και στους ειδωλολάτρες.


Ας ξέρουν πως οτιδήποτε έχει θεσπιστεί εναντίον τους απ' τον πατέρα Μας (=Θεοδόσιο Α'), που τώρα είναι μεταξύ των αγίων (=βεβαιότατα, ήταν από τους μεγαλύτερους δολοφόνους στην Ιστορία!), είτε αυτό ορίζει τιμωρία είτε πρόστιμο, τώρα θα εφαρμοστεί με μεγαλύτερη αυστηρότητα. Ειδικότερα όμως με το νόμο αυτό ορίζουμε και επικυρώνουμε πιο αυστηρές τιμωρίες κατά των διοικητών. (=απειλούνται κι αυτοί με θανατική ποινή)

Αυτά ακριβώς τα διατάγματα περιγράφει
ο Xριστόδουλος στο βίντεο:
Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Ευτυχιανόν, Έπαρχο Πραιτορίου, έτος 399:

Όσοι ναοί βρίσκονται στην επαρχία θα καταστραφούν χωρίς φασαρία και οχλαγωγία. Γιατί μόνο όταν θα έχουν γκρεμιστεί και εξαλειφθεί από προσώπου γης, θα έχει καταστραφεί και η υλική βάση επάνω στην οποία στηρίζονται οι δεισιδαιμονίες.


Αυτοκράτορες Θεοδόσιος Β' & Βαλεντινιανός προς Ισίδωρον, έπαρχον Πραιτορίου, έτος 435:

Διατάσσουμε, όλα τα ιερά και οι ναοί, όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με ύψωση του σημείου της χριστιανικής θρησκείας (
=του σταυρού)... Αν προσαχθεί κάποιος ενώπιον αρμόδιου δικαστή με την κατηγορία ότι έχει παραβλέψει αυτό το νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου.

Η "θρησκεία της αγάπης" έδειχνε με τη βοήθεια των ρωμαϊκών όπλων ήδη από τις πρώτες δεκαετίες το αληθινό της πρόσωπο, όπως αυτό αποκαλύφθηκε τους επόμενους αιώνες με θρησκευτικούς πολέμους, ομαδικές σφαγές, υπεξαιρέσεις και κλοπές περιουσιών κ.ο.κ.
.