03 August 2009

Με μάσκες και πανό κατά της θεοκρατίας στην Ελλάδα

...
Τουρίστες και περαστικοί κοντοστάθηκαν έκπληκτοι, χθες το πρωί, στη Δ. Αρεοπαγίτου όπου διαδηλωτές, κρατώντας στο πρόσωπο μάσκα με το κεφάλι της Αθηνάς που είχε "εξαγνιστεί" με σταυρό από τους χριστιανούς, διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.


Δεν άνοιξε το Τριώδιο καταλόκαιρο! Με τη φόρα που έχει πάρει, βέβαια, η Εκκλησία να παρεμβαίνει στον δημόσιο βίο δεν ξέρουμε τι άλλο μάς περιμένει. «Θέλω... να βλέπω ολόκληρο το βίντεο Γαβρά». Με τη φράση αυτή τυπωμένη στα μπλουζάκια τους, με τη μάσκα αρχαίου αγάλματος της Αθηνάς και με πανό που έγραφαν «Κι όμως τα έσπασαν τ' αγάλματα» ή «Σταματήστε τη Θεοκρατία» κ.ά., πολίτες και οργανώσεις αντέδρασαν ειρηνικά.


Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας τους ήταν η... αξιοθαύμαστη συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας να «ψαλιδίσουν» σκηνές από το βίντεο του Κ. Γαβρά που έδειχνε «παλαιοχριστιανούς» να καταστρέφουν τις μετόπες του Παρθενώνα. Το ραντεβού για τη διαμαρτυρία είχε οριστεί έξω από το Μετρό της Ακρόπολης και διαδόθηκε από το Ιντερνετ, κυρίως μέσα από μπλογκς και δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Facebook.
.