02 August 2009

Εγκληματική θεοπληξία...

...
Ο Dale και η Leilani Neuman στο Wisconsin/ΗΠΑ είχαν μία κόρη 11 ετών, η οποία αρρώστησε βαριά από χρόνιο διαβήτη, δεν περπάταγε, δεν μίλαγε, δεν έτρωγε, δεν έπινε. Οι ευσεβείς γονείς δεν θεώρησαν πρέπον να πάνε το κορίτσι στο νοσοκομείο ή να καλέσουν γιατρό, αλλά προτίμησαν να προσευχηθούν με τη βοήθεια κληρικών... Αλλιώς "θα ήταν ο θεός κατώτερος από τους γιατρούς, αν αυτοί γιάτρευαν την κόρη τους και ο θεός όχι!"

Και τελικά επιβεβαίωσαν ότι ο θεός είναι κατώτερος από την Ιατρική, γιατί η κόρη πέθανε! Άρα ο θεός δεν ήθελε, δεν μπορούσε, ή δεν ήξερε να κάνει καλά την άρρωστη κόρη ή, μάλλον, δεν υπάρχει για να ακούσει οποιαδήποτε παράκληση θεόπληκτων και τρελαμένων, είναι ένα τίποτα!

Μάλιστα, οι Neuman's θεώρησαν χρήσιμο να ζητήσουν τη βοήθεια στην προσευχή τους και τηλεοπτικών ιερέων, από αυτούς που έχουν τεράστια έσοδα από τις ευσεβείς διηγήσεις και τα κηρύγματα στην τηλεόραση. Έτσι, την ώρα που προσεύχονταν οι δύο γονείς στο τίποτα, συμμετείχαν από τηλεφώνου και οι τηλεοπτικοί ιερείς... Αλλά, όπως είπαμε, ο θεούλης δεν βοήθησε και η μικρή πέθανε από διαβήτη, κάτι που θα μπορούσε να ελεγχθεί για πολλές δεκαετίες με κατάλληλη δίαιτα και θεραπεία.

Στο δικαστήριο δήλωσαν οι γονείς ότι δεν επισκέφτηκαν ποτέ πια γιατρό, από τότε που η κόρη ήταν 3 ετών και της είχαν κάνει τα τελευταία εμβόλια... Όποτε αρρώσταινε, προσεύχονταν και γινόταν καλά, άρα "η πίστη γιάτρευε", όπως δήλωσαν - κανένα κρύωμα, καμιά γριπούλα... Με το διαβήτη δεν έπιασαν όμως τα μαγικά!

Τώρα καταδικάστηκαν οι δύο και θα εκτίσουν ποινή φυλάκισης μέχρι 25 χρόνια. Αυτό δεν βοηθάει, βέβαια, πια την άτυχη θυγατέρα, ίσως όμως βοηθήσει τους υπόλοιπους φυλακισμένους που θα έχουν άφθονο χαβαλέ κατά την ανιαρή παραμονή τους στα κελιά ...