02 July 2009

4,3 εκατομμ. ευρώ πρόστιμο σε πολιτικό κόμμα...

στη Γερμανία


Στο κόμμα της FDP (Φιλελεύθεροι) επεβλήθη πρόστιμο 4,3 εκατομμ. ευρώ, επειδή στο χρονικό διάστημα από 1996 μέχρι 2002 ο τοπικός Τσουκάτος εισέπραττε παράνομες εισφορές - τουτέστιν, πέρα από τα επιτρεπτά όρια και χωρίς διαφάνεια.

Βέβαια, εκείνος ο Τσουκάτος (Möllemann) σκοτώθηκε το έτος 2003, όταν πήδηξε για πολλοστή φορά με αλεξίπτωτο, αλλά έπεσε σαν βολίδα στη γη. Η αστυνομία δεν βρήκε ίχνη βλάβης στο αλεξίπτωτο, διαπίστωσε δε ότι το θύμα δεν είχε κάνει καν προσπάθεια να το ανοίξει κατά την πτώση. Αν δεν πέθανε στον αέρα από άλλο λόγο, μάλλον αυτοκτόνησε.

Παρ' ημίν τα κόμματα παρουσιάζουν μπακάλικα χαρτιά ως απόσπασμα λογιστικού βιβλίου (να γράψω κι εγώ 2-3 τέτοια για τη φορολογική μου δήλωση;) και οι ντόπιοι Τσουκάτοι ούτε που σκέφτονται να αποσυρθούν από τη δημοσιότητα. Οι πιο καπάτσοι δε εξ αυτών καταναλώνουν επιδεικτικά τα παράνομα έσοδά τους.

Εννοείται, οι Γερμανοί δεν έχουν ιδέα από ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, ούτε ξέρουν πώς λειτουργεί η Δημοκράτια, η οποία είναι ελληνικό δημιούργημα, έτσι;;