25 February 2009

Πέρασε ο κομήτης - σημείο των ουρανών!

...
Χθες Τρίτη, όπου υπήρχε καθαρός ουρανός, μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να δουν αμυδρά τον κομήτη Lulin που πέρασε "κοντά" στη Γη, σε απόσταση περί τα 6Ο εκατομμ. χιλιόμετρα.

Στον παλιό καλό Μεσαίωνα, που όλα ήταν τακτοποιημένα και εξελίσσονταν σύμφωνα με τη θεία βούληση, ο κομήτης θα αποτελούσε "σημείο των ουρανών", προειδοποίηση για την τιμωρία των ανθρώπων που είναι αμαρτωλοί (εγώ βέβαια όχι, αλλά οι άλλοι, μάλλον όλοι!). Πολλοί σαλταρισμένοι θα ανέβαιναν στα βουνά, ντυμένοι με ράσο, για να ζήσουν εκεί, κοντά στους ουρανούς την προσδοκόμενη και μηδέποτε ερχόμενη "δευτέρα παρουσία". Δεν κατάφεραν να κάνουν οτιδήποτε εδώ επί Γης και ελπίζουν να κάνουν στον "άλλο κόσμο".

Πάνε αυτά, τώρα περνάει ο κομήτης "δίπλα" μας και ούτε που του δίνουμε σημασία, χάνει ο θεούλης άλλη μια ευκαιρία να τιμωρήσει τους αμαρτωλούς, π.χ. οικοπεδοφάγους παπάδες και καλόγερους... Δεν θα έβλαπτε βέβαια καθόλου να τιμωρούσε κι εκείνον τον εκνευριστικό τύπο που παρκάρι το αμάξι του μπροστά στην είσοδο του γκαράζ. Πόσο αμαρτωλοί είναι οι άνθρωποι και δεν τους τιμωρεί κανείς...