19 February 2009

Την πάντρεψαν εν αγνοία της!

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα


Η Sabatina James, αλλά στην πραγματικότητα με μυστικό ονοματεπώνυμο, κατάγεται από το Πακιστάν και είναι εγγονή ενός μουζεΐνη, μωαμεθανού κληρικού. Η Σαμπατίνα ήταν πολύ πιστή στη θρησκεία της και κάποτε έλεγε ότι έχει αφιερώσει τη ζωή της στον Αλλάχ.

Αλλά όλα έχουν ένα όριο! Όταν πληροφορήθηκε ότι πρέπει να παντρευτεί έναν ξάδελφό της, τον οποίο γνώριζε ελάχιστα και ότι ο πατέρας της είχε ήδη υπογράψει τα απαραίτητα πιστοποιητικά γάμου, εγκατέλειψε η ευφυής Σαμπατίνα την οικογένειά της, τη μωαμεθανική θρησκεία και τον τρόπο ζωής που είχε διδαχτεί από μικρή. Όταν συγκρούστηκαν μέσα της τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι επιταγές μιας οπισθοδρομικής θρησκείας, επέλεξε το πρώτο!

Τώρα ζει η Σαμπατίνα στην Ευρώπη με αλλαγμένο ονοματεπώνυμο, αφού οι συγγενείς της ορκίστηκαν εκδίκηση αίματος, επειδή προσέβαλε την οικογένειά της και, κυρίως, τον λαμπρό ξάδελφο, ο οποίος έμεινε με το ... πιστοποιητικό γάμου στο χέρι.

Η ωραιότατη Σαμπατίνα δεν περιορίστηκε όμως μόνο στην απόδραση από το καταπιεστικό ισλαμικό περιβάλλον, έγραψε και ένα βιβλίο (φωτο αριστερά), στο οποίο περιγράφει την καταπίεση των γυναικών στις ισλαμικές κοινωνίες που αποτελούν σκεύη επιλογής και διαχείρισης των ανδρών, σύμφωνα με το «ιερόν κοράνιον».

Ευτυχώς που στην Ευρώπη προϋπήρξε ένας «Διαφωτισμός» και προφύλαξε τις γυναίκες από τη μεσαιωνική θεοκρατική μισαλλοδοξία. Βέβαια, κάποιες γυναίκες ξεφτιλίζονται ακόμα οικειοθελώς στις διάφορες θρησκευτικές τελετές και διαδικασίες, αλλά άμα τολμήσει κάποιος να επιλέξει για λογαριασμό τους γαμπρό, θα φάει επί τόπου διπλό χαστούκι! Είπαμε, όλα έχουν ένα όριο...

Και δεν βλάπτει εδώ να θυμηθούμε κάποιον, μακαρίτης πλέον, που κακολογούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα, επειδή «δημιουργούν την ψευδαίσθηση σεβασμού του άλλου»! Μόνο ψευδαίσθηση δημιουργούν τα ανθρώπινα δικαιώματα... εννοούσε γι' αυτούς που τους τα έχουν εξασφαλίσει άλλοι!