02 December 2008

Η θεολογία της απάτης II

Στη συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης με το κείμενο του Γιώργου Βότση, εδώ ένα μέρος από το κείμενο της εκπομπής του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, Ζούγκλα, της 1ης Δεκεμβρίου 2008:

Ηγούμενοι και μοναστήρια πίσω από χρηματιστηριακές


Η ηγουμένη της Μονής Εμμαούς του Λαγκαδά είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ρούμπικον Συμμετοχών Α.Ε.»

Η κατά κόσμον Φανή Βλαχοστεργίου, γνωστότερη ως Φιλοθέη, επένδυσε χρήματα του μοναστηριού στην εταιρεία όπου η ίδια έλεγχε. Η εταιρεία πτώχευσε, αφού πρώτα εξαπατήθηκαν πολίτες. Η ηγουμένη Φιλοθέη συνεταιρίστηκε με ένα άτομο που εξαφανίστηκε από το 2005 μαζί με τα χρήματα που κατέθεσαν στη χρηματιστηριακή εταιρεία οι εξαπατημένοι πολίτες.

Το όνομα του συνεταίρου της ηγουμένης είναι Παναγιώτης Μπαλτατζής. Τυπικά βεβαίως, η Φιλοθέη κατέθεσε μήνυση κατά του εξαφανισθέντος Μπαλταζτή, κατηγορώντας τον για πλαστογράφηση της υπογραφής της. Τυπικά πάντα.

Ο Παναγιώτης Μπαλτατζής δεν ήταν όποιος κι όποιος. Εκτός από τη συμμετοχή του στην εταιρεία «Ρούμπικον Α.Ε» είχε και μία έντονη δραστηριότητα στο χώρο του χρηματιστηρίου, αφού ήταν και βασικός μέτοχος στην εταιρεία «Γένεσις Χρηματιστηριακή ΑΧΕΠΕΥ».

Αμέσως μετά την εξαφάνιση του Παναγιώτη Μπαλτατζή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακάλεσε την άδεια της εταιρείας «Γένεσις» με τους 1890 εντολείς να χάνουν τα χρήματά τους. Το ποσόν της υπεξαίρεσης έφθανε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ευνέχεια στο Internet: http://www.zougla.gr/news.php?id=15315

Είναι ακριβώς η περίπτωση που έγραφε γενικά ο Γ. Βότσης: "Κάθε πονηρή υστερική θεούσα φοράει ένα ράσο, βρίσκει έναν νεόκοπο «άγιο», σημαδεύει το κορμί της, διαλαλεί ασυνάρτητα ενύπνια και στήνει τη μονή της - για να προσελκύσει μιλιούνια αφελείς". Ο Βότσης βρίσκεται πολύ πίσω. Όταν έγραφε το σχόλιό του, δεν φανταζόταν ότι οι ευσεβείς ηγούμενοι και ηγουμένισσες έχουν φτιάξει και χρηματιστηριακές.