09 November 2008

Είναι χριστιανοί οι Αρμένιοι;

...

Γιατί δέρνονται με τους δικούς μας; (Το ερώτημα μπορεί να τεθεί και αντίστροφα...)

Είδα στην τηλεόραση ένα πανηγύρι από ξυλοδαρμούς πιστών χριστιανών μέσα σε κάποιο ναό στην Ιερουσαλήμ -μην το χάσετε στα βραδινά δελτία- να δέρνουν γέρους και νέους παπάδες, να προσπαθούν οι (άπιστοι) Ισραηλινοί στρατιώτες να τους χωρίσουν (όχι και πολύ φανατικά, έκαναν πλάκα), να πετάγονται αντικείμενα και να ακούγονται βρισιές και κατάρες... Καλέ, τί αγάπη είναι αυτή, πώς την αντέχουν οι δούλοι του Κυρίου;
Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το site της Καθημερινής, η οποία διαβάζεται κυρίως από Έλληνες και γι' αυτό μάλλον τους δίνει δίκιο. Εγώ πιστεύω όμως ότι στο ξύλο στάθηκαν αμφότεροι οι μαχόμενοι σαν πετυχημένοι παλεστές και όχι χριστιανικά! Ουδείς γύρισε και το άλλο μάγουλο να φάει δεύτερη σφαλιάρα, αλλά ανταπέδωσε αντιχριστιανικά!

Για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων από την πλευρά των Αρμένιων κληρικών και ιεραρχών κάνει λόγο το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κατόπιν των σοβαρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα το πρωί της Κυριακής στο ναό της Αναστάσεως. Συγκεκριμένα ομάδα περιπου 5Ο Αρμένιων κληρικών πήγε νωρίς το πρωί στο Ναό της Αναστάσεως για την προγραμματισμένη τελετή του Τιμίου Σταυρού με βάση το αρμένικο ημερολόγιο.

Αμέσως προχώρησαν στην βίαιη απομάκρυνση του ελληνορθόδοξου φύλακα από το παρεκκλήσι του ναού και παρά τις διαβουλεύσεις με ελληνορθόδοξους αρχιερείς, οι οποίοι επικαλέστηκαν τους εκκλησιαστικούς κανόνες και το ισχύον καθεστώς και επιχείρησαν να επαναφέρουν το φύλακα στη θέση του.

Οι Αρμένιοι αρνήθηκαν απωθώντας βίαια τους ορθόδοξους ιερείς και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με αυτούς, καθώς επίσης και με την Αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός από τις αστυνομικές δυνάμεις αρκετών Αρμένιων κληρικών, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις Έλληνες κληρικοί κατά τις συμπλοκές. Χαρακτηριστικό της αντιπαράθεσης είναι το γεγονός ότι ένας δόκιμος κληρικός ηλικίας 16 ετών δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από Αρμένιο δίχως ευτυχώς να τραυματιστεσί σοβαρά.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε τα επεισόδια και μέσω του Αρχιγραμματέα του Παναγίου Τάφου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης Αριστάρχου τόνισε ότι «για τέταρτη συνεχόμενη φορά οι Αρμένιοι αμφισβητούν τους κανόνες λειτουργίας του Παναγίου Τάφου και επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα κάτι το οποίο απεφεύχθη χάριν στην αντίδραση των ελληνορθόδοξων κληρικών αλλά και τη στάση της Αστυνομίας».
(kathimerini.gr, 9/11/2008)

Μερικά ερωτήματα και συμπεράσματα:
  1. Γιατί στο αρμένικο ημερολόγιο είναι η γιορτή του σταυρού Νοέμβριο και όχι στις 14 Σεπτεμβρίου που λέει η (ελληνική) Ιστορία ότι βρέθηκε ο σταυρός;
  2. Αφού οι ελληνορθόδοξοι ήξεραν ότι θα πάνε 5Ο Αρμένηδες για πλάκωμα, γιατί δεν μάζεψαν τους δικούς τους να γίνει ένα μεγαλοπρεπέστερο πλάκωμα; Μήπως δεν διαθέτουν άλλες δυνάμεις αφότου έφυγαν ο Βαβύλης και ο Τριανταφυλλάκης;
  3. Οι εκκλησιαστικοί κανόνες που επικαλούνται οι ελληνορθόδοξοι από ποιους φτιάχτηκαν; Αν φτιάχτηκαν από ελληνορθόδοξους εννοείται ότι αυτούς θα βολεύουν, αν φτιάχτηκαν από αρμενορθόδοξους, ισχύει αντίστοιχα! Τελικά, θα φτιάχτηκαν από αυτούς που τους επικαλούνται!
  4. Τί ακριβώς συμβαίνει με τον "δόκιμο κληρικό 16 ετών"; Είναι δυνατόν να έχουν εκεί ένα μικρό παιδί, το οποίο ούτε που καταλαβαίνει ακόμα περί τίνος πρόκειται και να το ετοιμάζουν για παπά; Ποιος μπορεί να προβλέψει τι θα λέει αυτό το άτομο σε 5-10 χρόνια ότι πέρασε εκεί μέσα, όταν απεξαρτηθεί από το παπαδαριό;
  5. Για το μαχαίρι που είχε ο άλλος μαζί του, δεν γράφω τίποτα. Θα το είχε για να κόψει τον άρτον τον επιούσιον και κατα λάθος έπεσε ο 16χρονος 5-6 φορές επάνω... Συμβαίνουν αυτά μεταξύ πιστών!
  6. Όσο για τη δήλωση του κ. Αρίσταρχου, συμπεραίνω ότι είναι κι αυτός ένας δάσκαλος της "αγάπης του πλησίον". Έλυσε το πρόβλημά του με τη βοήθεια της ισραηλινής Αστυνομίας. Σε άλλη περίπτωση που τον ξυλοφορτώσει η ίδια ή άλλη Αστυνομία, θα επικαλείται τη θεία χάρη και την άφεση αμαρτιών...
Βρε πώς καταφέρνει το χρήμα και τους ξεφτιλίζει έτσι;

Εδώ το βίντεο για ενημέρωση των χριστιανών επισκεπτών αυτού του θεοσεβούς blog.



Εννοείται ότι ο υπότιτλος "Στα χέρια Ορθόδοξοι και Αρμένιοι" είναι τελείως λάθος. Και οι Αρμένιοι "εν Χριστώ ορθόδοξοι αδελφοί" είναι, αλλά διεκδικούν το ταμείο και με τέτοια θέματα δεν παίζουν οι Ελληναράδες αδελφοί. Ίσως να μην έγραψαν "στα χέρια Έλληνες και Αρμένιοι", επειδή δεν συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες σ' αυτές τις θεάρεστες μπουνιές, αλλά ούτε και όλοι οι Αρμένιοι συμμετέχουν. Σωστός τίτλος θα ήταν "Το χριστιανικό μήνυμα της αγάπης, όταν κινδυνεύει το ταμείο!"

Εδώ το βίντεο από τα περσινά πλακώματα...