22 September 2008

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα

Θεολογική ίαση από πάσαν νόσον και πάσαν...



Ο ηγούμενος Εφραίμ (Βασίλειος Κουτσού λέγεται, το ιουδαϊκό όνομα το διάλεξε για να δείξει την πνευματική συγγένειά του) διηγείται στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα στην τηλεοπτική εκπομπή που οργάνωσε αυτή για την προβολή του:
«Έχουμε την Παναγία την Παραμυθία. Αυτή την Παναγία πολλές φορές ήρθαν άνθρωποι και την ασπάστηκαν και γίνανε καλά. Αλλοι έρχονται και ασπάζονται αυτήν την εικόνα και έχουνε μίαν κατάθλιψιν και αμέσως αυτή η κατάθλιψις φεύγει, δηλαδή η θαυματουργή αυτή εικόνα θαυματουργεί ακαριαίως. Αλλοι έχουνε σωματικούς πόνους, άλλοι έχουνε εγχειρήσεις

Έχουμε την Παναγία την Παντάνασσα, η οποία ιδιαίτερα βοηθάει τους καρκινοπαθείς. Είναι αυτή η εικόνα, τι να σας πω! Εχει τόσα θαύματα κάμει. Στέλνουμε λαδάκι από το καντήλι της. Σταυρώνονται, γίνονται καλά.

Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Εχουμε πάρα πολλά τέτοια.

Στην Αυστραλία, μας γράφουν, γίνονται θαύματα πολλά με καρκινοπαθείς. Τώρα αυτά τα μαζεύουμε επώνυμα και θα τα εκδώσουμε. Ήρθε μια κυρία και μου λέει εγώ για 15 χρόνια δεν έκανα παιδιά, οι γιατροί με απογοήτευσαν, τότε κάποιος γνωστός μου πήγε στο Βατοπέδι και του έδωσαν οι πατέρες μίαν κορδέλαν που ήταν ευλογημένη στην Αγίαν Ζώνην. Την έβαλα, μου λέει, και τώρα γέννησα το πρώτο μου παιδί.

Με πλησιάζει κάποια άλλη μετά. Εγώ δεν είχα παιδιά, μου λέει, και πήρα την ευλογημένη κορδέλα της Αγίας Ζώνης κι έκανα παιδί. Με πλησιάζει τρίτη κοπέλα και μου λέει εγώ πονούσα πολύ στη μέση μου και μου φέρανε αυτήν την κορδέλα και την έβαλα επάνω μου και τώρα είμαι μια χαρά».
Ανασταίνονται πεθαμένοι με καρτ ποστάλ, γεννάνε στείρες με κορδελίτσες, εξαφανίζεται ο καρκίνος με λαδάκι... Ούτε οι μάγοι των φυλών στη ζούγκλα του Κονγκό δεν υπόσχονται τέτοια πράγματα (και ζητώ συγγνώμη από τους συμπαθείς κονγκολέζους μάγους που τους συγκρίνω με τον συγκεκριμένο ντόπιο θεομπαίχτη!)

Δεν του το εύχομαι αλλά, άμα αρρωστήσει ο Εφραίμ (παρά τη θεϊκή συμπαράσταση που έχει), θα τρέχει κι αυτός πιθανότατα, όπως κάποιος άλλος, να βρει καλούς γιατρούς, καλό νοσοκομείο, συμβατό μόσχευμα κ.ά., για τα οποία δεν φαίνεται να έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ από την τεράστια περιουσία της μονής που ελέγχει. Τα λάδια και τις κορδελίτσες τις φυλάει για τα κορόιδα!

Και κρίμα που ξέχασε η καλή δημοσιογράφος να τον ρωτήσει, σε τί διαφέρει ο ίδιος από τους κονγκολέζους μάγους. Τί να κάνει όμως κι αυτή, μια γυναίκα μόνη της, ήταν πολύ απασχολημένη! Του έδινε πάσες για να διευρύνει την πελατεία του με θαυματουργές ζώνες, σκόνες, λάδια, κεριά και λοιπά ειδωλολατρικά υλικά που του εξασφαλίζουν αφορολόγητα έσοδα...

Μιράκολα ο Εφραίμ; Ρεντίκολα οι δημοσιογράφοι με τις στημένες εκπομπές!