24 July 2008

Το γουρουνάκι δαγκώνει, άμα λάχει

...
Προ καιρού είχαμε αναρτήσει κείμενα για ένα παιδικό βιβλίο στη Γερμανία, το οποίο δεν περιέχει ιστορίες για τον Χριστούλη και τον Μωαμεθανούλη, αλλά παρουσιάζει στα παιδιά τον κόσμο και τους ανθρώπους, όχι μόνο χωρίς θρησκευτικούς συσχετισμούς, αλλά ενάντια σ' αυτούς! Μία δικαστική προσφυγή των χριστιανικών εκκλησιών εναντίον του βιβλίου στη γερμανική Δικαιοσύνη απορρίφθηκε κι έτσι το βιβλίο κυκλοφορεί εκεί ελεύθερο - και με την άδεια των δικαστηρίων!

Το μόνο που απέμενε πλέον στις ηγεσίες των εκκλησιαστικών μηχανισμών, ευαγγελικού και καθολικού, ήταν να αρχίσει εκστρατεία δυσφήμισης, ενάντια στο βιβλίο και τους συγγραφείς του, παρ' ότι το «ποίμνιο» έτσι κι αλλιώς δεν διαβάζει βιβλία ή δεν διαβάζει πέρα από τα εκκλησιαστικά φυλλάδια και οι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από την παπαδίστικη προπαγάνδα.

Ο επίσκοπος του Regensburg (Βαυαρία) σκέφτηκε όμως ότι δεν θα βλάψει μια καταγγελία εναντίον του βιβλίου, δεν είχε ίσως και τί άλλο να πει, και ξεκίνησε μια Κυριακή το κήρυγμά του με γενική επίθεση κατά του «αθεϊσμού» και των «αθέων». Ευκαιρίας δοθείσης, τα έψαλε στον Dawkins που διαβρώνει τις «ρίζες του πολιτισμού μας και τις παραδόσεις μας» (λέτε να σκεφτόταν τις σταυροφορίες και το κυνήγι μαγισσών;), χαρακτήρισε έγκλημα τον «επιθετικό αθεϊσμό» (εννοεί τις επιστημονικές αποδείξεις σε βάρος των θεϊκών παραμυθιών) και στο τέλος έφτασε και στο παιδικό βιβλίο με το γουρουνάκι που προαναφέρθηκε.

Εκεί πέρασε ο επίσκοπος στη θεωρία και ανέκραξε ότι «όπου δεν υπάρχει πίστη στο θεό, εκεί δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, δεν υπάρχει δικαίωμα στη ζωή, δεν υπάρχει αυτοπροσδιορισμός...» Είναι προφανές ότι εννοούσε πως, κατά τις δολοφονικές εκστρατείες εναντίον αιρετικών, αλλοθρήσκων και μαγισσών, στην πορεία των αιώνων, στις οποίες διέπρεψε η χριστιανική εκκλησία, εννοούσε πως κατά τις ανθρωποφαγίες της πρώτης σταυροφορίας, δεν πρέπει να υπήρχε πίστη στο θεό. Αλλά πώς να θέσεις τέτοια ερωτήματα, όταν ο άλλος έχει πιάσει το μικρόφωνο και μονολογεί; Δεν είναι blogs τα εκκλησιαστικά κηρύγματα!

Συνήθως, σ' αυτό το σημείο ταυτίζουν οι παπάδες τους άθεους και άθρησκους με τους ναζιστές και τους κομμουνιστές, οπότε γίνεται σαφές στο «ποίμνιο» ότι όλοι οι αναφερόμενοι είναι «σούπερ
κακοί». Δεν έκανε όμως αυτό το συσχετισμό ο επίσκοπος, γιατί προ καιρού κυκλοφόρησαν πάλι σε φέιγ βολάν φωτογραφίες καθολικών καρδιναλίων που χαιρέταγαν ναζιστικά. Καμιά φορά γίνονται μπούμερανγκ οι ψευδείς αναφορές, όταν δεν διαθέτεις και αστυνομικό κράτος για να επιβάλεις τη μοναδική «αλήθεια»!

Ο επίσκοπος έκανε όμως κάτι άλλο: άρχισε να συκοφαντεί το βιβλίο και τους συγγραφείς του, ισχυριζόμενος φανταστικά πράγματα. Π.χ. ότι σ' αυτό ταυτίζονται οι πιστοί χριστιανοί με γουρούνια, ότι διαδίδονται ιδέες για θανάτωση παιδιών και άλλα ουρανοκατέβατα. Στην πραγματικότητα, οι συγγραφείς απλά έχουν χρησιμοποιήσει στοιχεία από το παραμύθι των αδελφών Grimm με τα «τρία γουρουνάκια» για να δώσουν μια εικόνα ότι αυτά τα σκανδαλιάρικα και αγαπητά στα παιδιά γουρουνάκια δεν πιστεύουν σε θεούς και δαίμονες. Άρα δεν είναι δυνατόν να ταυτίζονται οι πιστοί μαζί τους, μάλλον οι «άπιστοι» χωρίς ίχνος χιούμορ θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν για την ταύτιση.

Ο κυριότερος συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου και εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Giordano Bruno», Dr. Michael Schmidt-Salomon δήλωσε ότι έχει απεριόριστη υπομονή να ακούει ανοησίες και δέχεται να συζητάει με οποιονδήποτε θεόπληκτο, αλλά δεν είναι δυνατόν να αφήσει κάθε ιδιοτελή παράγοντα του εκκλησιαστικού μηχανισμού να διαδίδει ψεύδη.

Έτσι, εστάλη στον επίσκοπο «εξώδικη διαμαρτυρία και πρόσκληση», με την οποία καλείται αυτός να διαψεύσει ότι είπε αυτά που περιγράφηκαν στα προηγούμενα (πώς να τα διαψεύσει, αφού υπάρχει βιντεοταινία με ήχο και είχε αναρτηθεί η ομιλία στις διαδικτυακές σλίδες) και, εν πάση περιπτώσει, να δηλώσει ότι τα αποσύρει και δεν θα τα επαναλάβει. Αλλέως θα υποβληθεί εναντίον του και εναντίον της καθολικής εκκλησίας που αυτός εκπροσωπεί, μήνυση και αγωγή για χρηματική αποζημίωση. Το γουρουνάκι αποδεικνύεται λοιπόν δαγκωνιάρικο, άμα χρειαστεί!

Θα περιμένουμε την εξέλιξη των γεγονότων, αλλά εκτιμώ ήδη ότι ο επίσκοπος θα υποχωρήσει με τον γνωστό τρόπο, «δεν καταλάβατε, άαααλλο εννοούσα, δεν είπα αυτό, άαααλλο ήθελα να πω...» κτλ. Ο λόγος που αναμένεται αυτή η υποχώρηση είναι ότι η καθολική εκκλησία έχει πληρώσει στη Βαυαρία και αλλού ουκ ολίγα εκατομμύρια ευρώ σε θύματα καθολικών κληρικών-παιδεραστών και, κατανοητό, δεν θα ήθελε να ξοδέψει κι άλλα σε ένα ίδρυμα (Giordano Bruno), το ποίο θα τα χρησιμοποιήσει σύμφωνα με την αποστολή του, εναντίον του εκκλησιαστικού μηχανισμού.

Σημειωτέον ότι η προσέλευση του «ποιμνίου» στους ναούς κατά τα τελευταία χρόνια και η καταβολή οβολών έχει μειωθεί σημαντικά, οι αιτήσεις διαγραφής από τη λίστα μελών της εκκλησίας είναι συνεχείς (αλλιώς πρέπει να πληρώνουν εκκλησιαστικό φόρο) και οι επίσκοποι έχουν φτάσει να ξεπουλάνε ναούς, οι οποίοι μένουν έτσι κι αλλιώς αχρησιμοποίητοι και δεν είναι δυνατόν να συντηρηθούν.

Δει δη χρημάτων λοιπόν και άνευ τούτων δεν στέκει ούτε η διδασκαλία της «αληθινής θρησκείας». Εδώ είμαστε και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις!

Προσθήκη: Στις 18 Αυγ. 2008 κατατέθηκε αγωγή στο αρμόδιο δικαστήριο του Aschaffenburg (βόρεια Βαυαρία) κατά του επισκόπου του Regensburg, θα έχουμε εξελίξεις!


(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)