19 June 2008

Συμμαχία μουσουλμάνων και χριστιανών δημιουργιστών

...
Ο καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Aarhus/Δανία, Peter C. Kjärgaard, γράφει σε σχόλιό του στο περιοδικό «New Humanist» (Μάιος-Ιούνιος 2008) ότι, πέρα από τις προσπάθειες ομαδοποίησης χριστιανών δημιουργιστών από τη Βρετανία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Ελλάδα και τη Ρωσία, γίνεται αντιληπτή μια νέα εκδοχή με σημαντική συμβολή μουσουλμάνων από την Τουρκία.

Διάφορα άτομα τούρκικης καταγωγής και μουσουλμανικού θρησκεύματος από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Δανία μεθοδεύουν συνεργασίες, στηριζόμενοι σε σημαντικές χρηματοδοτήσεις απροσδιόριστης προέλευσης – πιθανόν πετροδολάρια από αραβικές χώρες και Ιράν.

Κεντρικό ρόλο έχει παίξει τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος Adnan Oktar, ο οποίος δημοσιεύει βιβλία δημιουργιστικού περιεχομένου με το ψευδώνυμο Harun Yahya. Ο «Άτλας της Δημιουργίας» που κυκλοφόρησε σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες το έτος 2006 και απεστάλη δωρεάν και απρόσκλητα σε πάρα πολλά ευρωπαϊκά και αμερικάνικα σχολεία και πανεπιστήμια, πρέπει να έχει ένα πολύ υψηλό εκδοτικό κόστος.

Ο καθηγητής της μοριακής βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Κων/πολης Haluk Ertan, δάσκαλος της εξελικτικής επιστήμης ο ίδιος, θεωρεί μειωτικό για τον επιστημονικό κόσμο της Τουρκίας να έχει γίνει η χώρα του το δημιουργιστικό κέντρο της Μέσης Ανατολής. Η πλειοψηφία των Τούρκων πανεπιστημιακών απορρίπτει τον δημιουργισμό και στη μωαμεθανική εκδοχή του. Στο Κοράνι αναφέρεται η δημιουργία σε 6 ημέρες (σούρα 32,4), δεν γράφεται όμως κάτι δεσμευτικό για τυχόν σταθερότητα ή μεταβλητότητα των ειδών στη διάρκεια των αιώνων και χιλιετιών. Σύμφωνα με το Κοράνι (σούρα 32,8.9) ο άνθρωπος πλάσθηκε με ειδική διαδικασία από νερό και λάσπη - προφανώς ό,τι γνώριζαν και μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής στην έρημο...

(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)