29 April 2007

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα

Είναι γνωστό ότι όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα επιβάλλουν κανόνες στην εμφάνιση των υπηκόων τους, επειδή οι ηγέτες τους είναι συμπλεγματικοί, ζηλόφθονοι και οπισθοδρομικοί. Να υπενθυμίσω ότι το δικτατορικό καθεστώς του Πάγκαλου (παππού του σημερινού) είχε επιβάλλει στις γυναίκες να έχουν φουστάνια μέχρι τον αστράγαλο, το καθεστώς του Μεταξά επέβαλε ομοιόμορφη ποδιά στα κορίτσια και κούρεμα με πηλίκιο στα αγόρια, ενώ το καθεστώς της χούντας απαγόρεψε αρχικά τις μίνι φούστες. Μετά κατάλαβαν οι χουντάλες την γκάφα τους, γιατί θα απέφευγαν οι τουρίστριες τη χώρα, και προσπάθησαν με ανακοινώσεις να διασκεδάσουνν το θέμα, δήθεν ότι επρόκειτο για υπερβολές.

Τώρα, το καθεστώς της Τεχεράνης απαγορεύει τις "ξένες" κομμώσεις, όχι όλες αδιάκριτα, αλλά ειδικά τις δυτικές. Επειδή δε οι μεγαλύτεροι αρσενικοί έχουν αραιά μαλλιά και μάλλον δεν έχουν περιθώριο να επιλέγουν κομμώσεις *σνιφ*, το μέτρο αφορά, προφανώς, αποκλειστικά στους νέους. Δεν αντιτίθενται δε σε κομμώσεις από την Κίνα ή από τις Ινδίες (κοτσίδες και ουρές), μόνο κατά των δυτικών είναι για να δείξουν προσήλωση στις "παραδόσεις" και προσανατολισμό κατά της παγκοσμιοποίησης! Πολιτική δια της υψηλής κομμωτικής!

Φαντάζεστε τί μέτρα θα λάβουν οι Έλληνες αντιδραστικοί που ωρύονται διαρκώς για τις παραδόσεις, τις "συνωμοσίες κατά της πατρίδας μας" και την αναζήτηση της "σωτηρίας" (τους) στην Ανατολή, αν έρχονταν κάποια φορά στην εξουσία; Το ίδιο οπισθοδρομικοί και συμπλεγματικοί με τους θεόπληκτους Ιρανούς είναι, τα ίδια μυαλά έχουν!

Απαγόρευση δυτικών... κουρεμάτων στο Ιράν


Η ιρανική αστυνομία απαγόρευσε με ανακοίνωσή της στα ανδρικά κομμωτήρια να κάνουν κομμώσεις δυτικού τύπου και στους κομμωτές να φορούν γραβάτα ή παπιγιόν.

«Ορισμένα ανδρικά κομμωτήρια χρησιμοποιούν δυτικές μεθόδους», παραδέχθηκε ο Μοχαμάντ Εφτενγκαρί-Φαρντ, εκπρόσωπος του συνδικάτου των κομμωτών. Οποιο κομμωτήριο παραβαίνει τους νέους κανόνες θα τιμωρείται ως και με αφαίρεση της αδείας του.



Απαγορεύονται οι κομμώσεις, είναι "δυτικές"

Ο εκπρόσωπος προειδοποίησε πάντως πως ακόμη κι αν συμμορφωθούν τα μέλη του συνδικάτου, υπάρχουν τουλάχιστον 1.500 μη καταχωρημένα κομμωτήρια στην Τεχεράνη, ενώ πολλοί νέοι κουρεύονται σε ιδιώτες.

Πριν από μια εβδομάδα, η ιρανική αστυνομία εξαπέλυσε ευρεία επιχείρηση εναντίον των γυναικών που κυκλοφορούν χωρίς να φορούν ισλαμική μαντήλα. Σύμφωνα με τον Τύπο, η αστυνομία απηύθυνε αυστηρή προειδοποίησε σε τουλάχιστον 10.000 γυναίκες.

(www.in.gr, 30/4/2007)