12 February 2007

Γυναίκα στην κορυφή του Harvard

...
Η Drew Gilpin Faust εκλέχτηκε την Κυριακή ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Χάρβαρντ. Μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της Πρυτάνεως του Ινστιτούτου Ράτκλιφ του πανεπιστημίου και θεωρήθηκε η καταλληλότερη υποψήφια για την προεδρία μετά τις εντάσεις που προκάλεσε η πενταετής προεδρία του προκατόχου της, Λώρενς Σάμερς.

Μετά την εκλογή της κ. Φάουστ, τα οχτώ καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν όλα γυναίκες προέδρους, αν και πολλοί καθηγητές δήλωσαν τη δυσαρέσκεια τους για τη συγκεκριμένη επιλογή αφού η νέα πρόεδρος δεν είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ.

Η προεδρία του Χάρβαρντ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αφού εκτός από όλα τα διοικητικά θέματα που χειρίζεται το πανεπιστήμιο, η κ. Φάουστ θα πρέπει να διαχειρισθεί με επιτυχία τα ετήσια κονδύλια που δίνονται στο πανεπιστήμιο και που φτάνουν τα τριάντα εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η προεδρία της κ. Φάουστ έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των μέσων ενημέρωσης όσο και της υπόλοιπης ακαδημαϊκής κοινότητας, γεγονός που αναπάντεχα θα στρέφει τα βλέμματα πολλών στις επιδόσεις της ως πρόεδρος του δημοφιλούς πανεπιστημίου.